Finanțele vă invită la cumpărături. Prețuri mici la magazinul cu marfă confiscată

Filed under Economie

În trimestrul I 2016 valoarea bunurilor confiscate şi intrate în proprietatea privată a statului a fost de 37,68 mii lei. Bunurile au fost confiscate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea, de Biroul Vamal de Interior Vrancea, Direcţia Regională Antifraudă 2 Constanţa şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi  Vrancea şi au fost predate spre valorificare structurii de valorificări din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea.

În conformitate cu HG 731/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului valorificarea bunurilor confiscate şi intrate în proprietatea privată a statului se face la  preţurile stabilite de comisia de evaluare, preţul de referinţă fiind cel al pieţei pentru produse identice sau similare.

În trimestrul I 2016 încasările din valorificare s-au ridicat la 24,44 mii lei, valorificarea bunurilor făcându-se atât prin magazinul propriu de confiscări, consignaţii cât şi prin vânzare directă. Peste 78% din valorificări au fost făcute prin intermediul vânzării directe.

 

Facem menţiunea că în conformitate cu prevederile HG 731/2007 cu modificările şi completările ulterioare în cazul bunurilor care nu au putut fi valorificate prin magazinele proprii, direct de la locul de depozitare sau de la locul de deţinere, precum şi în regim de consignaţie, comisia de evaluare poate proceda la reducerea preţurilor stabilite iniţial cu până la 75% din valoarea stabilită în  intervalul de 150 de zile de la data primei evaluări. După expirarea termenului de 180 de zile de la data punerii în vânzare, bunurile pot fi valorificate la un preţ care nu poate fi mai mic decât cel oferit de unităţile de colectare şi valorificare a deşeurilor. În trimestrul I 2016 au fost făcute reduceri de preţ in valoare de 750,16 lei.

La data de 30.03.2016 valoarea bunurilor de valorificat a fost  în sumă de 18,70 mii lei. Printre bunurile ramase de valorificat aflate în magazinul de confiscări se numără:

  • diverse componente calculatoare pentru piese schimb cu preţuri cuprinse între 1,25 lei şi 187,5 lei (ex: disc IMB –SCSI capacitate 18,20GB – 3 lei, hard discuri capacitate 36 GB -7,50 lei; hard discuri capacitate 40 GB -8,50 lei , etc.)
  • curele imitaţie piele -2,50 lei ;
  • pulovere -20 lei;
  • pantaloni-15 lei,
  • treninguri -25 lei
  • geci – 15 lei
  • pijamale -25 lei
  • indispensabili -7 lei, etc.

sediu finante

Lasă un răspuns