Acasă Politica Florin Mihail Secară: Robert Cazanciuc este ministrul care a tabloidizat puşcăriile din...

Florin Mihail Secară: Robert Cazanciuc este ministrul care a tabloidizat puşcăriile din România

27
0
Reclama

 

Reclama

Cer prim-ministrului Victor Ponta să îl demită pe soţul verişoarei sale, Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, înainte ca acesta să organizeze în România festivitatea de decernare a Premiului Oscar pentru scurt metraje în puşcărie.

Dramă, senzaţional, dezvăluiri din viaţa intimă a unor personalităţi publice – acestea sunt ingredientele care ar putea aduce Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România independenţa financiară şi, de ce nu, chiar profit. Ne-am putea închipui că, speculând nevoia de a se uita pe gaura cheii a unui public captiv universului consumerist,  Robert Cazanciuc a concluzionat că ar putea încasa consistente drepturi de autor pe transformarea puşcăriilor în materie primă pentru presa tabloidă.

în timp ce Corpul de Control al Ministrul Justiţiei se afla la Penitenciarul Jilava pentru a determina cum a fost posibil ca, în presa din ţara noastră, să apară poze şi filme cu deţinutul Gigi Becali, noi produse foto şi video cu finanţatorul echipei Steaua erau lansate la televizor. Toată naţia se intreaba cum o fi să ai palat pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti şi să dormi la puşcărie. Iar Administraţia Naţională a Penitenciarelor a venit cu răspunsul. Gigi Becali stă relaxat, în pantaloni scurţi, socializează cu detinuţii, iar omul de afaceri Marius Locic îi face masaj. Gigi Becali apare în fotografii la bustul gol, iar în film e cu camaşa desfăcută, stând pe spate pe o bancă. Gigi Becali a fost filmat în timp ce se ruga în curtea închisorii. Dacă nu ar ştii că are de ispăşit după gratii o pedeapsă, Gigi Becali ar putea să îşi inchipuie că se gaseşte pe platourile de filmare de la Buftea.

Tabloidizarea puşcăriilor din România introduce noi riscuri în sistem. Pe de-o parte, îi vulnerabilizează pe deţinuţii care, chiar şi în spatele gratiilor, au dreptul la demnitate. Poţi să îl privezi pe un om, printr-o sentinţă judecatorească, de libertate, dar nu poţi să nu îi respecţi intimitatea, un asemenea fapt contravine tuturor regulilor internaţionale care reglementează regimul penitenciarelor. Pe de altă parte, accesul la tehnologie, la o comunicare fără niciun fel de control, permite, de exemplu, conducerea din închisoare a unor reţele de crimă organizată sau savarşirea altor infracţiuni.

Soţul verişoarei  premierului susţine că nu pot fi închise uşile în faţa marii cereri publice de senzaţionalism decat prin bruierea deţinuţilor. Ca şi cum un telefon mobil este un obiect atat de mic încat nu poate fi detectat de filtrele prin care trebuie să treacă deţinuţii într-un regim controlat. şi ne-a mărturisit că are în pregatire un proiect de act normativ care să permită blocarea semnalului telefoanelor mobile în penitenciare. Costuri: 10.000 Euro pentru o unitate cu 1.500 de deţinuţi. A cumpara aparate de bruiaj pentru telefoanele mobile care sunt interzise în penitenciare este ca şi cum ai cumpara veste anti-glonţ pentru deţinuţi ştiind că acestia nu pot introduce după gratii pistoale.

Trăim, din păcate, într-o ţară în care Ministrul Justiţiei este regizor al Programului Naţional de Reality Show în Puşcărie pentru mărunţiş de la buget ce poate fi comisionat la achiziţia aparatelor de bruiaj. şi trăim vremuri în care prim-ministrul României, fără bani la buget, dar bolnav să teleguverneze, aşteaptă să fie invitat la „The Gigi Becali Show, în direct de la Jilava”.

 

Florin Mihail Secară,

Deputat PDL

 

 

 

Articolul precedentSuspecţi de tâlhării depistaţi de poliţişti
Articolul următorFinanțele îi execută pe rău platnici
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns