Acasă Politica Florin Secară: PSD a numit un samsar de păduri în conducerea Romsilva...

Florin Secară: PSD a numit un samsar de păduri în conducerea Romsilva – comunicat de presa

51
0
Reclama

indexDeputatul PDL, Florin Secară, a declarat că ”actuala putere nu mai vede pădurea din cauza uscăturilor numite în funcții de conducere, la toate nivelurile, în instituțiile statului român”. Un exemplu în acest sens este, conform parlamentarului  de Vrancea, recenta promovare a lui Gică Duță, cunoscut drept ”pădurarul lui Marian Oprișan”, în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, în ciuda faptului că acesta are calitatea de reclamant sau pârât în peste 20 de dosare judecătorești, în contradictoriu cu Romsilva. Secară susține că ”a angaja un samsar de păduri să aibă grijă de integritatea pădurilor țării este ca și cum ai pune lupul paznic la oi”.

Numirea PSD-istului Gică Duță în Consiliul de Administrație al Romsilva a stârnit consternarea deputatului PDL, Florin Secară. ”Actuala putere nu mai vede pădurea din cauza uscăturilor numite în funcții de conducere, la toate nivelurile, în instituțiile statului român”,  a declarat parlamentarul de Vrancea. Acesta a adăugat: ”Cum este posibil să îl numești pe Duță într-o asemenea funcție când acesta, în calitate de procurator silvic şi apoi de cumpărător de drepturi litigioase, a cerut în instanţele de judecată peste 1700 ha pădure din domeniul public al statului, pădure în judeţul Vrancea? Pe întreaga perioadă a derulării proceselor în diferite instanţe, începând din anul 2008, 15 dosare la Tribunalul Vrancea, 11 dosare la Judecătoria Adjud, un dosar la Tribunalul Prahova şi Curtea de Apel Ploieşti, Gică Duţă a reuşit sistarea tuturor lucrărilor silvice programate pe suprafaţa de pădure din domeniul public al statului pentru care a cumpărat drepturile litigioase.”

Reclama

Florin Secară susține că PSD Vrancea şi Marian Oprişan ”au girat cu bunăştiinţă promovarea lui Gică Duţă”, cunoscut drept ”pădurarul lui Marian Oprișan”, în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva. Deputatul PDL arată că Gică Duţă participa la selecția pentru CA la Romsilva în luna aprilie, tocmai în zilele în care declara recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție la o decizie din februarie 2013 a Curţii de Apel Ploieşti, care preciza „constatarea nulităţii contractului de cumpărare a drepturilor litigioase” dintre soţii Gică şi Silva Duţă şi moştenitoarea fostei moşii Vladnic din Tănăsoaia.

Deputatul PDL apreciază că Gică Duță este un ”samsar de păduri” și că ”a angaja un samsar de păduri să aibă grijă de integritatea pădurilor țării este ca și cum ai pune lupul paznic la oi”. Fost director al Direcţiei Silvice Focşani, Gică Duță a fost demis pentru exploatări ilegale în 2004. Comisia de Disciplină a Regiei Naţionale a Pădurilor a decis în 2005 că trecutul profesional nu-i permite să se mai ocupe de silvicultură pentru doi ani. Duţă a atacat în justiţie decizia şi a avut cîştig de cauză, dar s-a autosuspendat mai apoi, ca urmare a achiziţionării unor mari suprafeţe de pădure. În perioada 2008-2009, Gică Duţă a ocupat, cu girul PSD, funcţia de subsecretar de stat la Păduri în Ministerul Mediului.

Biroul de presă al deputatului PDL Florin Secară

 

 

Articolul precedentDeputatul Neagu Murgu alaturi de copiii din Adjud
Articolul următorTinerii se pot inscrie la scolile MAI
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns