Focșănenii au la dispoziție trei puncte de prim ajutor

Filed under Eveniment

Întrucât în Focșani se înregistrează temperaturi de peste 35 ˚C și un indice de confort termic ce depășește 80 ITU, Primăria Municipiului Focșani, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și Școala Postliceală “Hypocrate”, organizează duminică, 11 august 2019, trei puncte de prim ajutor. 
Acestea pot fi găsite în centrul orașului la Ceasul Rău, în Piața Moldovei și la Primărie – Piața Unirii, între orele 13.00 – 17.00, astfel încât cetățenii să poată primi inclusiv unele servicii medicale primare. 
La aceste puncte, focșănenii primesc apă plată și apă minerală, deoarece din cauza caniculei gradul de deshidratare este extrem de ridicat, ceea ce poate provoca probleme de sănătate, mai ales persoanelor în vârstă sau cu tulburări cardiace. 
Urmărim cu atenție starea vremii și în funcție de condițiile meteo din următoarele zile, vom menține și chiar vom crește numărul punctelor de prim ajutor, locațiile fiind, ca de obicei, în zonele cele mai aglomerate din oraș. 
Totodată, vă recomandăm să purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale și culori deschise și să evitați expunerea prelungită la soare. De asemenea, ar fi indicat să nu consumați alcool, deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este recomandat în schimb să consumați fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, castraveți, roșii), întrucât acestea conțin o mare cantitate de apă.

Primăria municipiului Focșani

Lasă un răspuns