Acasă Eveniment Fostul primar din Gura Calitei condamnat cu suspendare

Fostul primar din Gura Calitei condamnat cu suspendare

152
0
Reclama

Instanta de recurs s-a pronuntat definitiv in dosarul diplomelor de bacalaureat falsificate, folosite de un fost primar vrancean si de contabilul din aceeasi localitate. Verdictul a fost de cateva luni de inchisoare cu suspendare, „victoria” apartinand insa procurorilor, intrucat pe fond cei doi inculpati fusesera pedepsiti cu amenzi. In cadrul recursului, cei doi au fost reprezentati de acelasi avocat, desemnat ca aparator din oficiu.

Fostul primar Dragos Bitculescu si contabilul din primaria Gura Calitei s-au trezit cu pedepse majorate in cadrul recursului in dosarul in care erau judecati pentru ca s-au folosit de diplome false. Chiar daca pedepsele au fost marite, ele nu depasesc 3 luni cu suspendare in cazul edilului Dragos Bitculescu si 2 luni cu suspendare in cazul lui Paul Balalau.

Reclama

Recursul celor doi s-a transat de la primul termen, iar dupa o amanare a pronuntarii, Curtea de Apel Galati a dispus rejudecarea dosarului, casand in parte sentinta penala din martie a Judecatoriei Focsani, numai in ceea ce priveste latura penala, care a fost inlaturata in intregime.In rejudecare, Balalau a primit „2 luni inchisoare pentru instigare la fals material in inscrisuri oficiale, – 2 luni inchisoare pentru uz de fals”, pedepsele fiind contopite, iar executarea acestora suspendata conditionat.

Fostul primar, care in realitate era absolvent de doar 10 clase, a fost condamnat la „3 luni inchisoare pentru instigare la fals material in inscrisuri oficiale, – 3 luni inchisoare pentru uz de fals”. Pedepsele o data contopite au rezultat 3 luni de inchisoare, pedeapsa suspendata conditionat.

In plus, celor doi le-a fost aplicata si pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 lit. lit. a, teza a II-a, lit. b Cod penal. In instanta, cei doi au impartit acelasi avocat din oficiu, Stefania Mirica, din cadrul Baroului Galati.

Chiar daca nu pare o pedeapsa severa fata de falsul grosolan pe care au fost acuzati ca l-au infaptuit, in realitate, pe fond, cei doi scapasera doar cu amenzi. Astfel, potrivit sentintei Judecatoriei Focsani, Paul Balalau a primit 200 de lei amenda penala, pentru aceleasi infractiuni pentru care a fost condamnat ieri. In schimb, fostul primar Bitculescu fusese  achitat pentru instigare la fals material in inscrisuri oficiale, primind doar 500 de lei amenda administrativa.

Prin aceeasi sentinta, s-a dispus anularea „actelor false, respectiv diploma de bacalaureat seria B nr. 0045872 pe numele inculpatului Balalau Paul si a diplomei de bacalaureat seria E nr. 0588672 pe numele inculpatului Bitculescu Dragos”. Fostul edil de la Gura Calitei, de profesie tamplar, a fost acuzat ca, dupa ce si-a obtinut mandatul, si-a facut rost si de o diploma de BAC falsa, cu ajutorul careia s-a inscris la o universitate. Identitatea persoanei care le-a facut rost celor doi de diplome a ramas in continuare invaluita in mister.  

  Sursa: avocatura.com

Articolul precedentTinerii PDL-isti nu vor loc de joaca la Teatru
Articolul următorMarian Oprisan a dat startul Festivalului ”Bachus 2013”
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns