Fostul primar PSD Nicolae Țandără nu se lasă dus din scaunul de consilier local

Filed under Politica

Nicolae Țandără, candidat din partea PSD în 2016, a pierdut alegerile în comuna Gura Caliței, în urmă cu 3 ani așadar, fiind dat afară recent din Consiliul Local. Țandără insistă, însă, să se zbată pentru postul din CL Gura Caliței, chiar dacă Agenția Națională de Integritate i-a dat un verdict definitiv nefavorabil.

De precizat că fostul primar PSD din perioada 2012 – 2016 a fost exclus din Consiliul Local Gura Galiței în urma votului exprimat de ceilalți consilieri. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de majoritatea consilierilor PNL pentru a se pune în aplicare decizia definitivă dată de ANI.

Înalta Curte de Casație și Justiție dăduse o soluție definitivă într-un proces, reținând că Agenția Națională de Integritate a avut dreptate în ceea ce îl privea pe Țandără: acesta încălcase legea. Nicolae Țandără „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09 octombrie 2012 – 31 decembrie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru al Consiliului de Administrație la Școala Gimnazialã Gura Caliței, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 ºi art. 91, alin. (3), teza I din același act normativ”.

Chiar dacă legea este clară, în luna aprilie a acestui an Țandără a dat în judecată Consiliul Local din Gura Caliței și cere ca judecătorii de la Tribunalul Vrancea să îi dea înapoi mandatul de consilier local. Până acum însă, judecătorii au decis că acesta nu are dreptul să ceară suspendarea actului prin care a fost exclus. „Respinge cererea de suspendare ca neîntemeiată. Obligă reclamantul să plătească pârâtului suma de 500 lei cheltuieli de judecată”, se arată în această primă hotărâre a tribunalului, care poate fi atacată cu recurs.

BRAND VOICE

Lasă un răspuns