Acasă Eveniment Generalul (r) Candea, judecat pentru coruptie

Generalul (r) Candea, judecat pentru coruptie

124
0
Reclama

Generalul (r) Petrache Candea, fost sef al SRI Vrancea si ulterior sef al Corpului de Control al aceleiasi institutii, este judecat pentru fapte de coruptie la Curtea Suprema alaturi de trei subordonati, acuzatiile fiind legate de obtinerea unui apartament de serviciu in Capitala, precum si vinderea acestuia cu profit. Candea a fost trimis in judecata discret in decembrie anul trecut, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Generalul Candea a fost seful SRI Vrancea pana in 1999, dupa care, pana in 2006, data la care s-a pensionat, a condus Corpul de Control. O data cu aceasta functie, generalul (r) s-a mutat la Bucuresti, unde a obtinut o locuinta de serviciu, cu toate ca nu era eligibil pentru aceasta, intrucat detinea si alte imobile in proprietate. Candea este cercetat pe motiv ca si-a cumparat apartamentul de serviciu de pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Capitala la pret subventionat, dupa care l-a vandut cu 20 de mii de euro profit.

Reclama

Cercetarile au plecat de la o plangere a SRI, care de altfel s-a constituit parte civila cu peste 96.000 de lei. Alaturi de Candea, in dosar mai sunt cercetati generalul de brigada (r) Adrian Barbulescu, colonelul (r) George Icleanu si locotenent colonelul (r) Danut Dumitru Vladica, sub acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice, pe motiv ca au întocmit un raport in fals, la cererea superiorului lor.

Articolul precedentRestricții de trafic din cauza căldurii toropitoare
Articolul următorIncendiu într-un bloc pe Scarlat Tîrnăvitu
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns