Acasă Eveniment Gheorghe Sararu a primit 2 luni cu executare pentru sustragere de inscrisuri

Gheorghe Sararu a primit 2 luni cu executare pentru sustragere de inscrisuri

31
0
Reclama

Dupa 6 ani de judecata, dosarul fostului primar de la Mera s-a finalizat cu inchisoare cu executare. Cum acuzatiile „grele” au fost deja prescrise, singura pedeapsa aplicata lui Gheorghe Sararu a fost cea pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri. Sararu a fost acuzat ca in 2004 a retrocedat ilegal peste 28 de ha de padure, in urma carora s-ar fi creat un prejudiciu de peste 300.000 de lei.

„Inlatura dispozitiile privind achitarea inculpatului Sararu Gheorghe pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.242 alin.1 si 3 Cod Penal. Condamna pe inculpatul Sararu Gheorghe la 2 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de sustragere sau distrugere de inscrisuri.comuta din pedeapsa aplicata inculpatului Sararu Gheorghe durata retinerii din data de 4.07.2007 (24 ore) si a arestarii preventive din perioada 12.07.2007 – 5.11.2007. Constata ca pedeapsa de 2 luni inchisoare a fost integral executata”, se arata in sentinta definitiva a CA Galati.

Reclama

Fostul primar a fost trimis in judecata in 2007 in stare de arest pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri. In dosar a fost judecat si fostul sau viceprimar, Constantin Nastase, si Ion Copu si Valentin Ursu. Sararu si Nastase au fost acuzati de DNA ca, „prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu si a atributiilor prevazute de legislatia fondului funciar, au propus Comisiei Judetene reconstituirea necuvenita a drepturilor de proprietate”.

„Caseaza in parte decizia penala nr.7/27.09.2012 a Tribunalului Vrancea.  Inlatura dispozitiile privind obligarea in solidar a inculpatilor Sararu Gheorghe si Nastase Constantin la plata catre partea civila Regia Nationala a Padurilor – Romsilva Bucuresti a sumei de 56.274,83 lei, cu titlu de despagubiri civile. Mentine restul dispozitiilor deciziei penale recurate”, se mai specifica in sentinta.

Articolul precedentProfesorul Iamandei – condamnat definitiv pentru fapte de coruptie
Articolul următorValoarea tichetului pentru Programul Rabla a crescut de la 3.800 la 6.500 lei
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns