Grandomania duetului Oprișan – Misăilă – 528 de lei/secundă

Filed under Eveniment

528 de lei/secundă!, atât ne-a costat grandomania duetului Oprișan-Misăilă.

Ziua de 24 ianuarie 2019 va rămâne în istoria județului nostru nu doar pentru că am sărbătorit aniversarea a 160 de ani de la Unirea din 1859, ci și pentru că administrația Oprișan – Misăilă – PSD a bătut un nou record în ceea ce privește risipirea banului public.

Fiecare secundă din ora petrecută în Piața Unirii, la manifestația populară, ne-a costat 528 de lei.

Este rezultatul pe care îl obținem, în urma unei simple operații de împărțire, dacă ne raportăm la bugetele alocate organizării acestui eveniment de Consiliul Județean (1,65 milioane de lei) și Primăria Focșani (250.000 de lei).

Orice altă știre, fie că este vorba de numărul participanților, de rangul invitaților, de meniul dineului oficial sau de huiduielile cu care a fost gratulat Oprișan, pălește în fața acestei informații.

Contează doar că paranghelia din Piața Unirii ne-a costat 528 de lei pe secundă, bani cheltuiți într-o lipsă totală de transparență.

Așa că dragi vrânceni, de fiecare dată când priviți în jur, la mizeria de pe străzi, la gropile din asfalt, la mușamaua care acoperă Obeliscul, la facturile umflate pentru apă și căldură, la portofelul ce se golește rapid după ce v-ați încasat salariul, gândiți-vă la acest lucru:

528 de lei/secundă ne-a costat, pe 24 ianuarie 2019, grandomania baronilor PSD, Oprișan – Misăilă.

Mă gândesc că trebuie sa fii rupt de realitate să stai pe treptele Prefecturii și să privești fără remușcare mulțimea înfrigurată, blocurile gri, piața murdară cu dale sparte, parcul distrus, județul depopulat, economia muribundă. Să îți tot vină să arunci cu bani când privești la toate acestea…

În fața evidenței, un președinte de consiliu județean responsabil și un primar gospodar ar fi dat mână cu mână și ar fi găsit o întrebuințare mult mai utilă celor aproape 2 milioane de lei. În loc să-i risipească pe o paranghelie de o oră, i-ar fi investit în educație, sănătate, cultură, infrastructură, servicii sociale, parcuri sau spații verzi, îmbunătățind, astfel, calitatea vieții în Vrancea și în Focșani.

Comunicat de presă Liviu Macovei – om de afaceri

Lasă un răspuns