Acasă Politica Guvernul „copy-paste” se razbuna pe cercetatori – declaratie de presa Costica Neata...

Guvernul „copy-paste” se razbuna pe cercetatori – declaratie de presa Costica Neata PDL Vrancea

135
0
Reclama

 

 

Reclama

Un domeniu de maxima importanta pentru o societate a secolului XXI- CERCETAREA – a ajuns bataia de joc a Guvernului USL.  Mediocritatea, superficialitatea  si lipsa de viziune care caracterizeaza acest guvern au mai dat o lovitura la sfarsitul saptamanii trecute cand, printr-o taiere de pix a ministrului Educatiei, fondurile destinate Cercetarii s-au injumatatit.

Nimic nu a schimbat aceasta decizie aberanta – nici protestul in strada al cercetatorilor, nici demisia in bloc, in semn de protest, a tuturor membrilor Consiliului National al Cercetarii Stiintifice.

Ca o ironie a sortii, in acelasi timp, la cel important salon de profil din lume – cel de la Geneva – inventatorii romani aduceau glorie Romaniei prin castigarea atat a marelui premiu cat si a medaliei de aur, cu doua inovatii care pot starni invidia marilor economii ale lumii.

Iata cum, intr-o tara in care elevii si studentii romani sunt printre cei mai straluciti in competitiile internationale, in care cercetatorii fac minuni cu un buget si asa minuscul, guvernul USL a decis sa instituie mediocritatea ca politica de stat. Cu  astfel de „viziune” guvernamentala  sa ne mai miram de ce exodul creierelor a luat o amploare nemaintalnita in ultimele luni?

Istoria ne arata ca, nu de putine ori, investitia in cercetare si inovare a salvat de la subdezvoltare economii intregi distruse de razboi. O lectie prea putin importanta pentru prim-ministrul „copy-paste” de la Palatul Victoria.

 

Costica Neata

Presedinte PDL Organizatia Vrancea

 

 

 

Articolul precedentVine primavara, se opreste caldura
Articolul următorLiviu Oloeriu – vechiul și noul președinte al PSD Focșani
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns