Acasă Politica Guvernul luat iar prin ”surprindere” de secetă – deputat Nini Sapunaru

Guvernul luat iar prin ”surprindere” de secetă – deputat Nini Sapunaru

236
0
Reclama

Președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților, deputatul Nini Săpunaru și reprezentanții PNL din Comisie, solicită Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)umplereacanalelorprincipale de irigațiipecheltuialaAgenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

”O să solicităm Ministrului Daniel Constantin să intervină în regim de maximă urgență la ANIF pentru a umple principalele canale de irigații din zonele afectate de seceta pedologică ce afecteazăîntr-o mare măsurăînființareaculturilor din toamnaacestui an. Reducerearezervei de apă din sol sub punctul de ofilire duce maideparte la scădereasubstanțială a producțiilorpentruculturile de toamnă, cum ar fi rapița, orzulșichiargrîul, care au nevoieatît de un sol bine pregătitcîtși de cantitatea de apănecesarăpentru a putearăsăriși a intra îniarnăîncondițiinormale.

Reclama

De asemeni, solicit GuvernuluiRomânieiși
Ministerul Finanțelor Publice, instituirea unei scheme compensatorii de sprijinpentru pierderile de venit, reducerea sau chiar anularea impozitelor datorate de agricultorii afectați și operationalizarea fondurilor mutuale care sa preia riscurile de secetă. Acolo unde nu s-a obţinut venit, din cauza secetei, este clar nu trebuie să se plătească impozit pe suprafeţele agricole”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută duminică, 13 august 2015, deputatul Nini Săpunaru.

Comunicat de presa sapunaru

 

 

Lasă un răspuns