Acasă Eveniment Guvernul obligă agricultorii să facă raportarea stocurilor către stat. Parlamentarii Forța Dreptei...

Guvernul obligă agricultorii să facă raportarea stocurilor către stat. Parlamentarii Forța Dreptei au sesizat Curtea Constituțională

557
0
Reclama
Curtea Constituțională a fost sesizată de deputații din Forța Dreptei și USR în legătură cu obligațiile impuse agricultorilor de a raporta Guvernului situația stocurilor
​Parlamentarii membri ai Forța Dreptei și ai USR au sesizat astăzi Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea legii prin care sunt instituite obligații referitoare la raportarea către autoritățile guvernamentale a stocurilor deținute de către producătorii agricultori, depozitari și procesatori.
Proiectul de lege adoptat de recent încalcă prevederile constituționale referitoare la libertatea economică și libera inițiativă, cele privitoare la concurența într-o economie de piață, precum și principiul securității juridice, previzibilității și clarități normelor juridice.
În fapt, proiectul deschide în mod nejustificat și fără rațiuni obiective posibilitatea oficialităților guvernamentale de a utiliza date și informații obținute printr-o restrângere arbitrară a drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor, afectând în mod grav libertatea economică.
Această soluție legislativă, care nu este întâlnită în niciun alt stat membru UE, este cu atât mai puțin justificată în condițiile în care există deja cadru legal în vigoare prin care autoritățile beneficiază de informații referitoare la producția agricolă, precum și de posibilitatea constituirii de rezerve de stat.
Reclama

Lasă un răspuns