Acasă Social Hipermarket cu promoţii înşelătoare

Hipermarket cu promoţii înşelătoare

213
0
Reclama

Verificările efectuate de comisarii pentru protecţia consumatorilor la operatorii economici care vând produse de bricolaj s-au soldat cu 17 avertismente şi 8 amenzi în valoare de 29.000 lei. În urma controalelor efectuate la 20 operatori economici – vânzători din judeţ, s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a 203 de produse, în valoare de 31.964 lei, dar şi retragerea de pe piaţă a 93 de produse, în valoare de 807 lei. Dintre operatorii verificaţi în perioada 13 – 22 iunie, 19 prezentau abateri, iar valoarea produselor cu probleme se ridică la 32.771 lei.

„La un hipermarket din Focşani, s-a constatat că desfăşoară o ofertă promoţională în care sunt cuprinse atât produse din catalog cât şi alte produse pentru care la raft este expusa eticheta “Ofertă specială”. În magazin nu este afişată perioada desfăşurării ofertei promoţionale sau speciale şi nici dacă aceasta se desfăşoară în limita stocului disponibil, consumatorii neavând posibilitatea să facă o alegere raţională în conformitate cu interesele lor”, se arată într-un comunicat de presă al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea.

Reclama

La alţi cinci operatori economici s-au descoperit prelungitoare din import fără inscripţii referitoare la denumirea producătorului, a firmei sau a mărcii înregistrate. De asemenea, s-au găsit fierăstraie „MAX POWER”– China, fără elemente de identificare şi informare, bormaşini electrice, etichetate cu adresa importatorului fără a specifica şi oraşul în care îşi are sediul operatorul economic, dar şi produse la care nu existau informaţii referitoare la nivelul de zgomot transmis prin aer. O altă abatere a constat în neredactarea informaţiilor în limba română sau a manualelor de utilizare.

 

Lasă un răspuns