Acasă Politica IEDP – Qvorum te ajută să să devii liderul politic al comunității...

IEDP – Qvorum te ajută să să devii liderul politic al comunității tale

559
0
Reclama

Institutul European pentru Democraţie Participativă Qvorum anunţă lansarea Programului de pregătire a tinerilor lideri politici, proiect care îşi propune creşterea nivelului de cultură politică cu accent pe doctrina creștin-democrată în rândul celor care doresc să se implice în activitatea politică. „Programul de pregătire pentru tineri lideri politici!” se adresează tinerilor din toate regiunile ţării, în Regiunea de Sud-Est fiind inclus şi judeţul Vrancea, pe lângă Prahova, Buzău, şi Galaţi. Proiectul este organizat sub egida IEDP – Qvorum în parteneriat cu Institutul de Studii Populare, fiind finanţat de Fundaţia Hanns-Seidel România.

Toți cei care doresc să aplice la Programul de pregătire pentru tineri lideri politici trebuie să aibă vârsta de cel mult 30 de ani şi să fie implicaţi activ în comunitatea din care fac parte. Programul de pregătire pentru tineri lideri politici constă în organizarea unor sesiuni de training cu două componente principale, respectiv palierul naţional şi cel european. În cadrul acestora se vor prezenta, pe de o parte, elementele fundamentale ale creştin-democraţiei, relaţiile interinstituţionale şi caracteristici ale administraţiei publice locale şi naţionale, în timp ce palierul european va include informaţii despre funcţionarea sistemului instituţional european, grupurile politice europene ce şi-au însuşit doctrina creştin-democrată şi modul în care aceasta se transpune în comportamentul la vot din cadrul Parlamentului European.

Reclama

Programul de pregatire pentru tineri lideri politici! din Regiunea de Sud-Est este planificat pentru perioada 21-24 iulie 2011 în localitatea Azuga şi se adresează tinerilor membri ai organizaţiilor de tineret PDL. Pentru a aplica la acest program vrâncenii pot trimite un CV însoţit de o scrisoare de intenţie până la data de 5 iulie 2011, pe adresele office@qvorum.ro și office@lider-politic.ro. „Întrucât numărul de locuri este unul limitat, fiecare aplicație va fi atent analizată. Rezultatele selecției vor fi anunțate până pe data de 10 iulie 2011. La finalul anului 2011, Institutul Qvorum va organiza o Masă Rotundă la Parlamentul României, unde vor fi invitați 5 dintre participanții (aleși în urma unei competiții interne a programului de curs) din fiecare regiune”, anunţă organizatorii.

 

Pentru mai multe detalii accesati site-ul www.lider-politic.ro . Persoana de contact din partea Institutului Qvorum este Iulia Popescu, Manager de Proiect, tel. 031.107.69.61, mobil 0722.122.110 / 0736.925.087, e-mail iulia.popescu@qvorum.ro .

Lasă un răspuns