Imagini de groază în blocurile sociale ale Primăriei Focșani de pe strada Revoluției

Filed under Eveniment

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, se spală pe mâini de situația de neimaginat în care municipalitatea face în continuare repartiții pentru locuințe sociale în blocurile de pe strada Revoluției, din cartierul Sud. Cu toate că în blocurile de acolo condițiile sunt insalubre, Misăilă pare a nu avea nicio reținere în a trimite oameni să locuiască în camere devastate, murdare, cu instalații electrice nefuncționale sau înnădite, chiar de este periculos, pentru a avea o sursă de încălzire și lumină, cu băi adevărate focare de infecție, fără geamuri la ferestre și cu tavane prin care se scurge apa.

Lunar, aici se mută oameni, unii având copii, majoritatea chiriașilor fiind din categorii sociale vulnerabile care, în loc să primească o mână de ajutor pentru a ieși din impasul în care se află, sunt afundați, cu grija PSD și a lui Misăilă, în beznă, mizerie, frig, izolare și condamnați la o viață plină de discriminare.

Blocurile de locuințe sociale din strada Revoluției nu sunt propice unui trai civilizat și Primăria Focșani ar trebui să intervină de URGENȚĂ măcar pentru igienizarea spațiilor de locuit și a celor comune, așa cum sunt băile!

Da, chiriașii au acumulat datorii la utilități! Dar cu a cui complicitate? Cu a Primăriei Focșani și a Consiliului Județean Vrancea, instituție care, depășită de situație, a pasat problema la municipiu acum câțiva ani.

Da, aici este o problemă socială! Dar dacă aceasta este tratată cu ignoranță, superioritate și dispreț de Primărie și edilii PSD, ce șansă au zecile de copii care se înghesuie în aceste blocuri infecte să își depășească condiția? Prin tot ceea ce face Primăria Focșani îi condamnă pe copiii de la blocurile din strada Revoluției la o viață de asistați social.

Pe această cale solicit de URGENȚĂ ca în proiectul de buget al municipiului Focșani, pe anul 2019, să fie prevăzute sumele necesare pentru igienizarea blocurilor sociale și pentru reparațiile urgente pentru a nu transforma și imobilele de pe Revoluției în următoarele blocuri G2, destinate demolării!

De asemenea, solicit celor de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea să facă un control în blocurile pentru care Primăria Focșani încasează lunar chirie de la oameni, pentru a da un verdit asupra posibilelor focare de infecție de aici!

Totodată, cer edililor focșăneni să lămurească, la modul concret, situația contractelor chiriașilor din blocurile de pe strada Revoluției și Măgura cu furnizorii de utilități!

Domnule primar Cristi Misăilă, sunteți la jumătatea mandatului de primar în Focșani, cred că lamentările privind greaua moștenire nu își mai au locul! Puneți mâna la muncă!

Deputat Ion Ștefan

Lasă un răspuns