Imaginile zilei în Focșani: Străzi pline de zăpadă, copaci căzuți pe mașini și circulație îngreunată

Filed under Eveniment

Autoritățile au fost din nou luate prin surprindere de cantitatea mare de zăpadă, căzută miercuri în Focșani. Mașinile au înaintat foarte greu din cauza carosabilului necurățat, au avut loc mai multe tamponări și în unele zone ale orașului copacii au căzut pe mașini sub greutatea zăpezii. ”Pe străzile Rarău, Ion Basgan, Teiului, Pctor Grigorescu, Dr. Telemac și Renașterii pompierii au intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzute e stradă sau pe mașini”, au precizat reprezentanții ISU Vrancea. Până la lăsarea serii, pe străzile din Focșani nu au fost văzute utilaje de deszăpezire iar mașinile înaintau foarte greu, mai ales pe străzile lăturalnice. ”Nu au scos nimic pe străzi. Stăm blocați la semafoare. La ora 17.00 era nenorocire. S-au tamponat mașini la unitățile militare entru că se derapa foarte ușor. Așa e la noi. Nici acum în februarie, nu se așteptau la zăpadă”, ne-a spus un taximetrist. Meteorologii anunță că va ninge abundent până mâine la ora 11.00, județul Vrancea fiind sub cod galben de viscol și ninsori.

 

 

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizărilor meteorologice, Inspectoratul de Poliţie Județean Vrancea recomandă participanților la traficul rutier :

 

Înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți și echipați-vă autovehiculul corespunzător!

În condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util şi nu vă angajați în depășiri riscante!

Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!

Evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate. Nu uitați că sunteți obligați să vă echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Nerespectarea acestei obligaţii, potrivit art. 102, alineatul 1, pct. 28 din OUG 195/02 R, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei. Asigurați-vă că instalațiile de dezaburire ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate! În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale! De asemenea, scoateți autovehiculul cât mai în afara părții carosabile, pentru a nu bloca intervenția utilajelor de deszăpezire și aprindeți lămpile de poziție și de avarie.

Pietoni, luați-vă toate măsuri de precauţie, pentru a fi siguri că sunteți observaţi în trafic de către şoferi! Circulați, pe cât posibil, doar pe trotuare, faceți traversarea străzii prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi! În condiţiile unui carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte considerabil! Conform art. 161 (1) litera m) din HG 1391/2006, se interzice conducătorilor de biciclete sau de mopede să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă;

 

Lasă un răspuns