Important! Începând cu miercuri, 30 noiembrie 2011, ora 12, până vineri, 2 decembrie a.c., ora 11, serviciul de depunere declaraţii va fi oprit.

Filed under Arhiva, Economie

Pentru îmbunătăţirea serviciului de depunere a declaraţiilor fiscale prin metode electronice de la distanţă şi pentru a preveni blocajele în perioadele de vârf, de la 1 decembrie 2011, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că pentru perioadele de raportare începând cu noiembrie a.c., declaraţiile 100, 300 şi 710 se vor depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe websiteul instituţiei, la adresa www.anaf.ro.

Depunerea prin Internet se va face doar pe pagina de upload creată iniţial pentru Declaraţia 112, accesibilă prin websiteul www.e-guvernare.ro, după autentificarea cu certificat digital calificat.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor vor depune declaraţiile, după caz, la ghişeul organelor fiscale, în format .pdf cu fişier .xml ataşat, pe suport CD, însoţite de declaraţia listată, semnată şi ştampilată.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie a.c., declaraţiile 100, 300 şi 710 vor fi depuse doar la ghişeu, pe suport hârtie cu cod de bare sau cu fişier .txt pe suport electronic, generate prin programele de asistenţă accesibile pe websiteul ANAF, www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili/ Programe utile/Declaraţii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenţă (Soft A şi Soft J) pentru declaraţiile 100, 300 şi 710 se vor descărca de pe websiteul ANAF, www.anaf.ro, secţiunea Declaraţii electronice/Descărcare formulare, unde vor fi publicate prevederile legale, instrucţiuni şi o documentaţie ajutătoare.

Important! Începând cu miercuri, 30 noiembrie 201., ora 12, până vineri, 2 decembrie a.c., ora 11, serviciul de depunere declaraţii va fi oprit.

Compartiment de presă/ relaţii publice al DGFP Vrancea.

Lasă un răspuns