Acasă Politica Impozitul forfetar va ruina zeci de mii fermieri vranceni – comunicat de...

Impozitul forfetar va ruina zeci de mii fermieri vranceni – comunicat de presa PDL

24
0
Reclama

PDL Vrancea va initia, incepand cu 1 martie 2013, o campanie de strangere de semnaturi pentru eliminarea din Codul Fiscal a impozitului forfetar pe veniturile agricole, introdus in mod abuziv si total „dupa ureche” de guvernul USL.

Atragem atentia ca, pentru zecile de mii de fermieri din Vrancea afectati de aceasta masura, anul 2013 va insemna inceputul falimentului.

Reclama

Este clar ca, prin introducerea noilor taxe si impozite, guvernul Ponta nu si-a propus nici un moment sa stimuleze dezvoltarea potentialului agricol al tarii, ci doar colectarea la buget a unor venituri suplimentare pentru clientela politica.

In lacomia sa, guvernarea USL incalca norme si principii europene, cum ar fi evitarea dublei impozitari in cazul terenurilor, pentru care majoritatea proprietarilor platesc deja un impozit local marit cu 16%.

In loc sa alerge dupa marii evazionisti si sa scoata la lumina adevarata economie neagra, USL impoziteaza agricultorii de subzistenta care au ceva mai mult de 2 ha de teren agricol, jumatate de hectar de legume, 2 vaci sau 10 oi, si lista continua.

O dovada a faptului ca norma de venit anual stabilita de Guvern nu tine cont de realitatile economice este faptul ca insasi UE aplica in cazul agricultorilor romani criterii mai blande la stabilirea valorii comerciale a fermelor.

PDL Vrancea cere reprezentatilor USL din judet sa isi asume public conditia de autori morali ai noilor biruri din agricultura, dupa ce in campania electorala au promis ca taranilor ca din 2103 va curge „lapte si miere”.

 

Biroul de Presa

PDL Organizatia Vrancea

Articolul precedentInginerul Liviu Jelea a trecut în neființă
Articolul următorBunuri în valoare de aproximativ 24 000 euro reţinute de echipele mobile din cadrul DRAOV Galati
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns