Acasă Economie În cadrul serviciului „Spaţiu privat virtual” destinat persoanelor juridice sunt incluse...

În cadrul serviciului „Spaţiu privat virtual” destinat persoanelor juridice sunt incluse şi informaţiile cuprinse în dosarul fiscal

198
0
Reclama

Prin intermediul „Spaţiului  Privat Virtual” destinat persoanelor juridice sunt disponibile şi  informaţiile cu privire la: vectorul fiscal, situaţia sintetică, declaraţii depuse de contribuabili. Aceste informaţii erau furnizate în cadrul serviciul „Acces controlat la dosarul contribuabilului”, serviciu care a fost preluat de Spaţiul Privat Virtual.

Facem precizarea că ordinul privind Procedura de accesare a informaţiilor cuprinse în dosarul fiscal puse la dispoziţia contribuabililor pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare a fost abrogat de Ordinul preşedintelui ANAF nr. 3.312/2017 publicat în Monitorul Oficial nr. 926/24.11.2017.

Reclama

Reamintim că începând cu luna iunie 2017 serviciul „Spaţiul Privat Virtual” este disponibil şi pentru contribuabilii persoane juridice şi entităţi fără personalitate juridică.

În vederea accesării serviciului Spaţiul Privat Virtual, posesorii de certificate digitale calificate vor completa formularul C800 ”Cerere de aderare la SPV ”, acest document  reprezentând manifestarea neechivocă a voinţei contribuabilului de utilizare a acestui serviciu de comunicare a actelor administrative.

Printre documentele disponibile prin intermediul Serviciului Spaţiu Privat Virtual  la cererea persoanei juridice sau entităţii fără personalitate juridică  enumerăm : „Situaţia obligaţiilor fiscale de plată conform fişei pe plătitor la data de . . .”. „Certificatul de atestare fiscală”; „Certificatul de cazier fiscal”; „Opinie privind aplicarea legislaţiei fiscale”;  „Răspunsul la sesizări, petiţii, reclamaţii, cereri de audienţă”;  „Adeverinţă prin care se atestă restituirea/nerestituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau a valorii reziduale a timbrului”, „Istoricul acţiunilor şi Registrul documentelor electronice comunicate prin «Spaţiul privat virtual»”; Documentul de soluţionare a cererii de ajutor de stat”

Contribuabilii care doresc informaţii suplimentare privind modalitatea de completare a cererii de înrolare în Spaţiul Privat Virtual pentru posesorii de certificat digital calificat le pot obţine consultând Ghidul elaborat de ANAF în acest sens, disponibil la următoarea adresă:  https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/AplicatiiDec/Instructiuni_SPV_PJ_29052017.pdf

 

Compartiment comunicare

Articolul precedentCreșa nr.1 din Focșani s-a extins
Articolul următorModernizarea comunei Ciorăști – model de urmat în administrație
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns