Acasă Social IN MEMORIAM CONSTANTIN VLASE

IN MEMORIAM CONSTANTIN VLASE

259
0
Reclama

Început de an în doliu pentru liberalii vrânceni. A trecut la cele veşnice în urma unui tragic accident de circulaţie, unul dintre remarcabilii militanţi liberali, adevărată personalitate a vieţii publice din judeţul nostru, fruntaş al Filialei Vrancea a Partidului Naţional Liberal, fostul primar al oraşului Mărăşeşti, colegul şi prietenul nostru

CONSTANTIN VLASE

Reclama

            S-a născut la 24 ianuarie 1939 la Bucureşti, dar întreaga copilărie a petrecut-o la Mărăşeşti, unde a absolvit şcoala primară şi gimnaziul. Cursurile liceale le-a urmat la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din oraşul Panciu. A continuat studiile universitare la Craiova, unde a absolvit Facultatea de Electrotehnică, devenind inginer, cu specialitatea maşini şi aparate electrice.

A început activitatea profesională tot la Craiova, unde a îndeplinit şi funcţii de conducere, fiind director tehnic la Institutul de Proiectări al Uzinelor „Electroputere”. În acelaşi timp a început şi activitatea de universitar, în cadrul unei catedre de specialitate din Facultatea de electrotehnică, având calitatea de şef de lucrări universitare. Ing. Constantin Vlase a fost autorul şi coautorul a numeroase invenţii, inovaţii şi raţionalizări, cu aplicabilitate în domeniul electrotehnic.

După pensionare a lucrat în mediu privat, fiind o perioadă director tehnic la firma „Edgar Surin Production”, în domeniul electronicii. A revenit în oraşul natal, unde s-a alăturat colegilor şi prietenilor din Mărăşeşti, contribuind la edificarea unei organizaţii PNL puternice. A înfiinţat fundaţia „Comitetul de Sprijin şi Iniţiativă” Mărăşeşti, sub egida căreia a organizat nenumărate activităţi sportive, culturale şi social-umanitare.

A fost membru al PNL din anul 2002, iar din 2004 a fost ales consilier local în cadrul Consiliului Local Mărăşeşti. Din anul 2008 a fost ales primarul oraşului Mărăşeşti. În aceeaşi perioadă, din 2004 a fost ales vicepreşedintele Organizaţiei PNL Mărăşeşti şi membru în Biroul Politic Teritorial al Filialei Vrancea a PNL, deţinând aceste funcţii până în anul 2012.

Între proiectele promovate în mandatul său de primar cele mai importante au fost : „Parcul eolian”, includerea oraşului în proiectul judeţean de alimentare cu apă şi canalizare şi reabilitarea unor străzi din Mărăşeşti şi satele componente.

A fost un familist desăvârşit şi un om onest, de o conduită ireproşabilă. Căsătorit, tatăl unei fiice, stabilită în Germania şi bunicul a trei nepoţi.

Dispariţia sa este o mare pierdere pentru întreaga comunitate. Filiala Vrancea şi Organizaţia Mărăşeşti ale Partidului Naţional Liberal sunt alături de familia indoliată, de colegii şi prietenii care   l-au cunoscut şi apreciat.

Dumnezeu să-l ierte şi să-i dăruiască odihnă veşnică !

BPT Vrancea al PNL

           

Lasă un răspuns