INCENDIU LA O LOCUINŢĂ DIN VIZANTEA MĂNĂSTIREASCĂ

Filed under Eveniment

4 echipaje de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta locuinţa lui N.M. din satul Vizantea Mănăstirească, comuna Vizantea Livezi, la primele ore ale zilei de luni, 7 martie a.c.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 00.30 şi imediat s-au deplasat către locul indicat cinci echipaje de pompieri, cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La intervenţie au participat şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Câmpuri şi Vizantea Livezi. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul unei case şi la o anexă, pe o suprafaţă cumulată de aproximativ 150 mp. S-a intervenit atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea celorlalte imobile din gospodării.

Pe durata intervenţiei pentru stingerea incendiului, proprietarul locuinţei, în vârstă de 60 ani, a fost asistat medical de echipajul SMURD prezent la faţa locului. Acesta era conştient, cooperant, stabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator, dar prezenta stare de agitaţie şi valori crescute ale tensiunii arteriale. Deoarece starea de sănătate s-a îmbunătăţit în scurt timp, pacientul a refuzat transportul la spital.

În urma incendiului, au ars acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din şindrilă, pe o suprafaţă de cca. 120 mp, articole de uz casnic, obiecte electrocasnice, cca. 2 mc cherestea brad şi bunuri de uz gospodăresc.

Incendiul s-a propagat şi la proprietatea învecinată, a numitei T.C., unde au ars acoperişul unui grajd, construit din lemn cu învelitoare din şindrilă, pe o suprafaţă de cca. 50 mp şi o tonă fân.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric. Pentru evitarea unor posibile situaţii similare, recomandăm cetăţenilor să acorde atenţie sporită la modul de exploatare a instalaţiilor electrice. Astfel, nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii, nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat şi nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

 pompieri

Lasă un răspuns