Încep lucrările de modernizarea a canalizării

Filed under Social

Astazi au fost semnate contractele de lucrări pentru „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Vrancea”. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 42.565.700 Euro.
Finantarea acestor contracte este asigurata in cadrul POS Mediu – Axa 1 din Fonduri de Coeziune in procent de 89 %, din Bugetele Locale in procent de 2 % si din imprumut al S.C. CUP SA Focsani in procent de 9%.
Obiectele contractelor mai sus mentionate constau în realizarea de statii de epurare in 5 localitati, retea apa şi retea de canalizare. În urma implementării proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Vrancea”, 160.000 de vrânceni urmează să beneficieze de extinderea şi modernizarea reţelelor de apă/canal din municipiile Focşani şi Adjud, din oraşele Panciu, Odobeşti şi Mărăşeşti, dar şi din comunele Goleşti, Cîmpineanca şi Homocea.

Vrancea este singurul judeţ din România care a reuşit să obţină finanţări europene atât pe componenta de management integrat al deşeurilor cât şi pe cea de apa/apa uzată, în valoare totală de 6.109 miliarde lei vechi, în cadrul POS Mediu.

Lasă un răspuns