Inginerul ITRSV Raduta si afaceristul Iuga din Reghiu, condamnati definitiv la inchisoare cu executare

Filed under Eveniment

Florin Iuga si George Daniel Raduta, judecati in acelasi dosar pentru infractiuni la regimul silvic, au fost condamnati definitiv la Curtea de Apel Galati la inchisoare cu executare. Pe 13 iunie, CA Galati a admis recursul declarat de Parchetul de pe langa Judecatoria Panciu si a casat in parte sentinta Judecatoriei Panciu prin care Iuga si Raduta fusesera condamnati la cate 2 ani si 6 luni inchisoare.

„Majoreaza de la 2 ani si 6 luni inchisoare la 3 ani si 4 luni inchisoare pedeapsa aplicata inculpatului Iuga Florin… Dispune ca acesta (Raduta George Daniel – n.r.) sa execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani si 6 luni inchisoare sporita la 3 ani si 8 luni închisoare. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale recurate. Respinge ca nefondate recursurile declarate de inculpatii Iuga Florin si Raduta George Daniel. Mentine masura arestarii preventive a inculpatilor Iuga Florin si Raduta George Daniel”, se arata in sentinta definitiva.

Afaceristul Iuga, originar din Reghiu, a fost acuzat de taierea a 669 de arbori de pe raza Ocolului Silvic Soveja, fapte comise in perioada iunie 2010 – mai 2011. Pe de cealalta parte, inginerul silvic Raduta, din cadrul Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vînătoare (ITRSV) Vrancea a fost acuzat pentru folosirea fara drept a ciocanului silvic. In acelasi timp, ambii inculpati judecati la Panciu au fost acuzati si de participatie improprie la taiere de arbori.

Lasă un răspuns