INM recruteaza formatori pentru domeniul „Criminalistica”

Filed under Coltul Juridic, Eveniment
Institutul National al Magistraturii (INM) anunta declansarea procedurilor de recrutare pentru ocuparea a trei posturi de formatori colaboratori in domeniul „Criminalistica”, in cadrul Departamentului de formare continua a institutiei.

 

Potrivit anuntului dat de INM, personalul de instruire este selectat cu preponderenta din randul magistratilor, in urma unei proceduri transparente, pe baza cunostintelor in domeniul respectiv si a aptitudinilor didactice, cu respectarea principiilor si obiectivelor activitatilor de formare a judecatorilor si procurorilor prevazute de legi, regulamente si documente strategice ale INM (art. 108 alin 1 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara cu modificarile si completarile ulterioare, art. 1 alin 1 si art. 3 din Statutul personalului de instruire al Institutului National al Magistraturii aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotararea nr.531/19.06.2012).

De asemenea, INM poate folosi ca personal de instruire, in conditiile legii, cadre didactice din invatamantul juridic superior acreditat potrivit legii, alti specialisti romani si straini, precum si personal de specialitate juridica pentru desfasurarea procesului de formare profesionala.

Personalul de instruire al INM isi desfasoara activitatea specifica de formare in cadrul INM, cu respectarea urmatoarelor standarde profesionale (potrivit art.4 din Statut), precizeaza documentul citat:

  • capacitatea de a-si asuma rolul de formare a judecatorilor si procurorilor;
  • capacitatea de a evalua nivelul cunostintelor si aptitudinilor participantilor la formare;
  • capacitatea de a stabili scopuri, de a formula obiective si planuri si programe de studiu;
  • capacitatea de a proiecta sesiuni de formare si de a facilita invatarea activa;
  • capacitatea de a identifica si de a selecta metodologia de formare adecvata;
  • cunoasterea de metode si abordari privind desfasurarea activitatii de formare;
  • capacitatea de a elabora si de a utiliza materiale de referinta pentru sesiunea de formare;
  • abilitatea de a organiza mediul de invatare.

Remunerarea formatorilor colaboratori se face in raport de numarul de ore de formare efectuate lunar, in conformitate cu dispozitiile legale, norma didactica neputand depasi 16 ore conventionale pe saptamana, mai precizeaza INM in anuntul dat publicitatii.

Dosarul de inscriere la concurs va contine: curriculum vitae, scrisoare de intentie si plan de seminar.

Dosarul de inscriere se va depune pana la data de 29 iulie 2013, la sediul INM din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, Bucuresti, la numarul de fax 021.311.02.34, sau pe adresa de e-mail: ruxandra.ana@inm-lex.ro.

sursa- www.avocatura.com

Lasă un răspuns