Întâlnire informală în Baza Militară Kandahar

Filed under Eveniment

La începutul săptămânii, militarii români din Baza Aeriană Kandahar s-au întâlnit cu subofiţerul de comandă al Centrului de Operaţii Aliat din cadrul Cartierului General al NATO pentru Europa, SGM Davor Petek. În cadrul întâlnirii informale s-a discutat despre rolul şi misiunile executate de către militarii români în aria de responsabilitate, despre modul de acomodare la noile provocări identificate şi despre abordarea noilor target-uri de misiune. Un punct aparte al întâlnirii l-a constituit şi abordarea programului de pregătire a misiunii chiar din ţară şi a insistat pe parcurgerea în totalitate a cursurilor de pregătire specifice teatrului de operaţii Afganistan. A fost interesat de condiţiile de trai din bază, dar şi de modul de recuperare după executarea misiunilor.

Totodată, subofiţerului de comandă i-a fost prezentat armamentul aflat în dotarea militarilor români, armament în totalitate de producţie românească şi care poate face faţă cu succes misiunilor ordonate. Pe durata întâlnirii acesta a fost însoţit de către subofiţerul de comandă al Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei ,,Brave Hearts”, plutonier adjutant principal Cristinel Sava şi subofiţerul de comandă al TASK FORCE „DEVIL STRIKE BRAVE HEARTS”, SGM Travis Crow.

Subofiţer de comandă, SGM Davor Petek

….am venit la faţa locului (nr.Afganistan), pentru a vedea la lucru trupele coaliţiei…

Militarii români au o contribuţie esenţială în cadrul misiunii NATO RESOLUTE SUPPORT, anganjamentele României fiind pe termen lung în aceasta misiune şi în mod deosebit în aceasta regiune …de fiecare dată când vin aici şi stau de vorbă cu militarii americani şi bulgari, aud doar lucruri bune despre militarii români, iar pregatirea şi determinarea trupelor romaneşti este remarcabilă.

Subofiţer de comandă, plutonier adjutant principal Cristinel Sava

…..întâlnirea s-a constituit într-un dialog deschis asupra misiunilor şi provocărilor teatrului de operaţii Afganistan, dar şi asupra  rolului subofiţerului şi militarului profesionist ca factori principali ai forţelor coaliţiei.

 

Lasă un răspuns