INTERVENŢII I.S.U. VRANCEA – comunicat de presă

Filed under Comunicate de presa

 

Incendiu la o locuinţă din comuna Soveja

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o casă de locuit, proprietatea numitei Maria M. din satul Rucăreni, comuna Soveja.

Imediat după primirea apelului prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă de la Punctul de lucru Soveja din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu s-a deplasat la faţa locului. Intervenţia s-a desfăşurat în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Soveja, care a acţionat cu o autospecială de stins incendii.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la o casă de locuit şi la un grajd alipit acesteia, pe o suprafaţă totală de cca. 200 mp. Focul a distrus astereala din lemn şi a deteriorat învelitoarea din tablă. De asemenea, au ars aproximativ 3 tone fân depozitate în podul grajdului, bunuri de uz electrocasnic, materiale textile şi articole de mobilier din interiorul locuinţei, cât şi actele de identitate a cinci persoane. Intervenţia a fost dificilă, având în vedere distanţa mică dintre obiectivul afectat de flăcări şi construcţiile gospodăriilor învecinate, cât şi din cauza cantităţii mari de substanţe combustibile din alcătuirea imobilelor, acestea fiind construite majoritar din lemn. Pompierii au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la gospodăriile învecinate. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, un scurtcircuit electric a stat la baza producerii acestui incendiu.

 

Intervenţie la descarcerare

O persoană a rămas încarcerată în urma unui accident rutier petrecut ieri, 4 septembrie 2013,  pe Drumul Naţional 2, între localităţile Focşani şi Garoafa, în care au fost implicate trei autovehicule.

Imediat după anunţarea evenimentului la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, în jurul orei 18.35, la faţa locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă S.A.J. Vrancea. Pompierii militari au acţionat cu accesoriile din dotare pentru descarcerarea Niculinei G., în vârstă de 64 ani, care rămăsese blocată într-un autovehicul de producţie autohtonă înmatriculat în judeţul Vrancea. Pacienta era conştientă, se afla în stare stabilă şi a fost predată echipajului de pe ambulanţa S.A.J. Vrancea care i-a acordat primul ajutor calificat ş a transportat-o la spital. Din fericire, nu s-au înregistrat alte persoane rănite. Totodată, pompierii militari au  acţionat şi pentru decuplarea bornelor acumulatorilor autoturismului, pentru a preveni riscul producerii unor situaţii de urgenţă.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Lasă un răspuns