Ion Ștefan : Vrâncenii trebuie să fie la curent cu pașii care se fac pentru realizarea A7

Filed under Eveniment
Conducerea PSD Vrancea este deranjată de faptul că vrâncenii și toți moldovenii trebuie să știe fiecare pas pe care Ministerul Transporturilor și CNAIR îl fac în legătură cu pașii birocratici pentru realizarea A7, autostrada care să lege Moldova de Muntenia.
Parlamentarul PSD Nicușor Halici susține că a anunța moldovenii că se mai face un pas pentru drumul de mare viteză așteptat de 30 de ani este “un laitmotiv” “că uite, am luat hârtiuța”, după cum a spus într-o conferință de presă la Focșani.
Poate tocmai din acest motiv, actualul ministru al transporturilor de la PSD, Sorin Grindeanu, a închis ușile societății civile la ședințele de lucru pe A7! Că toată zbaterea sutelor de mii de moldoveni pentru o șosea care să salveze vieți este o banalitate și nu merită să știm cum se mișcă de greu autoritățile și cum recurg Pesediștii, din nou, la lipsă de transparență!
Îl aștept pe domnul Halici la aceste ședințe de lucru, unde nu l-am văzut nici măcar o dată în timpul în care am participat, ca ministru liberal din Vrancea, în guvernarea Ludovic Orban, la întâlnirea pentru “hârtiuțe” pe A7, autostrada Moldova, să bagatelizeze situația! Cam aceasta este opinia PSD și a reprezentantului vrâncenilor în Parlament despre investiția care poate aduce dezvoltare regiunii istorice a Moldovei.
Mai mult, nu pricep neobrăzarea de a face o afirmație de genul “PSD a insistat pentru construirea A7”, când, în 2019, la intrarea liberalilor la guvernare, după dezastruoasa eră Dragnea-Dăncilă, autostrada pentru Moldova era îngropată în sertare și nimeni nu cerea nici măcar o “hârtiuță”!
Nu l-am văzut pe domnul Halici de la PSD să ia poziție publică nici în Decembrie 2013, când șeful său de la PSD de atunci, Marian Oprișan, promitea focșănenilor că în 2,5 ani, cu Ponta și Dragnea la butoane, urma să circulăm pe autostradă la Focșani!
De asemenea, domnul Halici nu a avut reacție nici acum doi ani când același Oprișan, inconștient, dădea vina pe tragedia de la Colectiv pentru că a dus la căderea guvernului Ponta și la nerealizarea autostrăzii pentru Moldova!
Puțină decență, stimate coleg, că memoria noastră reține aceste lucruri! ION ȘTEFAN – deputat
Sursa:

Lasă un răspuns