Jandarmi decorați de ministrul de Interne

Filed under Eveniment

În data de 26.11.2018, doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea au fost decoraţi de către ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela DAN, în cadrul unui eveniment ocazionat de Centenarul Marii Uniri, la sediul MAI.

Subofiţerii au primit “Emblema de Onoare a MAI” , respectiv “Emblema de Onoare a MAI cu Însemn de Război”,pentru merite deosebite în executarea misiunilor specifice, astfel :

(1) În data de 21.08.2017, în jurul orelor 06.45, plt.adj.şef. CHIRILĂ Cristinel, deplasându-se de la domiciliul său din comuna Pufeşti către serviciu, în municipiul Adjud, a fost martorul producerii unui accident rutier. Astfel, la aproximativ 400 de metri în faţa sa, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule de transport marfă.

Subofiţerul, a oprit autovehiculul şi mânat de spiritul civic cu care este înzestrat fiecare cadru militar jandarm, a apelat SNUAU 112, ulterior a trecut la acordarea primului ajutor victimelor implicate în accident.

Până la sosirea echipajelor medicale de urgenţă a reuşit scoaterea şoferului unei autoutilitare din interior, acesta era inconştient şi sângera abundent, existând riscul de a se îneca cu propriul sânge, ulterior împreună cu alte două persoane aflate la faţa locului s-a implicat activ în gestionarea urmărilor gravului accident.

(2) În perioada noiembrie 2012 – mai 2013, plt.adj. LAZASCHEVICI Romeo Gabriel, a participat la o misiune internaţională ( NTM-A ) în Afganistan sub egida NATO, unde a dat dovadă de curaj şi devotament în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, ocazie cu care a reconfirmat profesionalismul jandarmilor români

Lasă un răspuns