Acasă Eveniment Jumatate din persoanele disparute din Vrancea sunt copii

Jumatate din persoanele disparute din Vrancea sunt copii

264
0
Reclama

In urma unei analize a politistilor a reiestit ca mai bine de jumatate dintre persoanele disparute in anul 2011 din Vrancea au fost minori. Din cele 53 de disparitii 26 sunt copii. De altfel politsitii au reusit sa ii gaseasca doar pe 22 de copii alti 4 fiind disparuti si acum. Multi dintre copiii care fug de acasa au virste cuprinse intre 10 si 14 ani, aceasta fiind adesea o perioadă dificilă în evoluţia individului, caracterizată prin teribilism, dorinţa de independenţă si naivitate. Majoritatea copiilor care pleaca de acasa fac parte din familii dezorganizate sau cu probleme sociale. ” Toate dispariţiile de minori înregistrate în 2011 în judeţul Vrancea au fost dispariţii voluntare . În 64% dintre cazuri, minorele se aflau în grija ambilor părinţi căsătoriţi sau care trăiesc concubinaj, într-un caz minorul locuia cu un părinte datorită divorţului, un caz în care copilul se afla in grija bunicilor, datorită plecării părinţilor la muncă în străinătate, iar în două cazuri copilul se afla în grija asistentului maternal.În special, fetele părăsesc domiciliului cu intenţia de căsătorie/concubinaj neagreată de părinţi, din dorinţa de a locui cu prietenul”, se arata in analiza politistilor. Dezinteresul manifestat de unii părinţi faţă de educaţia, evoluţia şcolară şi anturajul copilului, conduce inevitabil la absenteism , rezultate negative la învăţătură, comportament deviant şi din ce în ce mai frecvent la dispariţii de la domiciliu. Majoritatea copiilor care au fugit de acasa le-au spus politistilor ca vroiau sa atraga atentia asupra lor sau ca nu erau de acord cu relatia de concubinaj a vreunuia dintre parinti. Pentru a evita astfel de situatii politistii ne recomanda:

 

Reclama

Fiecare dintre noi părinte, profesor, vecin, cunoştinţă poate avea un rol în prevenirea unor astfel de situaţii !

 

  • Ø Obeservati comportamentul copilului dvs. – unde îşi petrece timpul, ce bani are în buzunar, dacă vine acasă cu lucruri noi care nu-i aparţin şi a căror provenineţă nu o poate justifica
  • Ø Vorbiti cu copilul despre cum isi petrece timpul liber si cu cine!
  • Ø Încercati sa ii cunosteti anturajul!

 

Atunci cind simtiti ca situatia va depaseste cereti ajutorul unui specialist!

 

  • Ø Acordati o atentie deosebita timpului petrecut de copil pe internet unde poate sta de vorba cu persoane periculoase!
  • Ø 116.000 este telefonul copilului dispărut : serviciul funcţionează gratuit 24 din 24 . şapte zile pe săptămână;

 

www.copiidisparuti.wordpress.com

www.copiidisparuti.ro

www.telefonulcopilului.ro

www.safernet.ro

 

Acordând mai multă atenţie copiilor dvs. precum şi preocupărilor sau anturajului lor îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura de liniştea familiei!

 

 

Lasă un răspuns