LA DATORIE, PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ

Filed under Eveniment

În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în proximitatea lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu aflux mare de persoane, peste 600 de polițiști vor acționa, la nivelul județului, cu aproximativ 300 de autospeciale.

Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea s-au dispus măsuri suplimentare pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate (gări, piețe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcașurilor de cult, unde urmează a se desfășura slujbe religioase, precum și în localitățile turistice și zonele de agrement.

Aproximativ 200 de poliţişti vrînceni vor acţiona, în medie, zilnic, pe principalele drumuri din județ, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Cei mai mulți dintre colegii aflați la datorie în această perioadă sunt din structurile de ordine publică şi rutieră.

Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și

blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu  aparate radar în întreg județul, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

În noaptea de Înviere, pentru menținerea ordinii publice la aceste manifestări religioase, vor fi angrenați peste 200 de polițiști rutieri, de la ordine publică, de investigații criminale și din cadrul altor structuri.

Recomandăm cetățenilor să circule cu respectarea limitelor de viteze și să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.

Totodată, înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze referitor la situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre starea drumurilor pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a siteului oficial al instituției: www.politiaromana.ro.

Reamintim că, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2, cetățenii trebuie să respecte recomandările privind purtarea corectă a măștii de protecție, să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța față de alte persoane.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție JudețeanVrancea transmit tuturor vrâncenilor multă sănătate și SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE!

Lasă un răspuns