„Am avut o singura oferta si nici aceea conforma, pentru ca spatiul era prea mic. Voi organiza licitatii pana rezolvam situatia, singura procedura fiind aceasta, de achizitie publica”, a declarat pentru magistrati.ro presedintele Tribunalului Vrancea, judecatorul Costica Dita.
Arhiva instantei are o noua „strigare” pentru a-si gasi o gazda potrivita. In acest moment, arhiva veche aflata in grija Tribunalului Vrancea, ca instanta superioara ierarhic, contabilizeaza atat dosarele acesteia, cat si ale Judecatoriei Focsani. Daca Tribunalul Vrancea si-a mutat dosarele vechi intr-un spatiu la Adjud, pentru arhiva Judecatoriei Focsani nu a fost gasita inca o astfel de solutie.
Asa ca dosarele vechi ale judecatoriei au ramas in subsolul imobilului vechi, unde conditiile nu sunt potrivite pentru depozitare pe termen lung. In plus, vechiul sediu nu mai apartine tribunalului si in viitorul apropiat ar putea intra in reabilitare. „Este cladirea Consiliului Judetean si nu ma simt confortabil, pentru ca, desi nu m-au batut la cap cu aceasta problema, este o situatie provizorie. Daca incepe constructia acolo, trebuie sa ne mutam in cateva zile. Pana la urma, suntem tolerati”, a mai aratat judecatorul.
Spatiul in discutie trebuie sa fie suficient de incapator pentru a depozita in el 120 metri liniari de rafturi de 0,75 m latime si 2,75 matri patrati inaltime. De asemenea, pentru ca dosarele sa poata fi accesate, este necesar ca intre rafturi sa fie o distanta de minim 80 de centimetri.
„Tribunalul pune la dispozitie rafturile, care sunt de o anumita dimensiune. Depozitul trebuie sa fie functional. Noi am pus pe caietul de sarcini putin mai mult, pentru ca se introduc dosare anual. Arhiva curenta va ramane aici, iar cine va presta serviciile de depozitare si pastrare nu va avea acces la dosare. Din pacate, Focsaniul nu este atat de generos in oferte de acest tip. Probabil implica anumite conditii tehnice, dar e si o responsabilitate mai mare daca depozitezi dosare”, a mai precizat presedintele Dita.
Cerintele, conform caietului de sarcini, sunt intr-adevar riguroase. Imobilul trebuie pazit si securizat, iar in interior trebuie sa se asigure o anumita temperatura. Insa, in aceasta perioada de criza, prestarea unui astfel de serviciu poate fi o afacere profitabila.
„Eu ofer un acord cadru pe 5 ani. Intr-adevar, contractele se incheie anual, din cauza deschiderilor bugetare. Insa eu fac rost de resurse, nu imi fac griji. Tribunalul s-a facut cu 3 milioane de euro in doar 6 luni”, a asigurat presedintele Tribunalului Vrancea.
sursa: www.magistrati.ro