Locuitorii din Măicănești nu vor ca lângă comună să se construiască o stație de epurare. PNL îi cere primarului PSD transparență și să ia aminte de dorința oamenilor.

Filed under Politica

Astăzi, Consiliul Local Măicănești a fost convocat în ședință ordinară, unul dintre proiecte vizând”scoaterea din circuitul agricol a suprafeței de 25.227 mp pajiște permanentă situată în extravilanul comunei Măicănești în scopul realizării obiectivului de investiție Stație de epurare Măicănești – extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a POIM”.

Consilierii PNL din CL Măicănești s-au abținut de la votarea proiectului inițiat de primarul PSD deoarece discuțiile cu cetățenii din comună au scos la iveală faptul că oamenii nu sunt de acord cu amplasarea stației de epurare atât de aproape de localitatea în care-și duc viața.

Liberalii din Măicănești susțin că oamenii din comună nu vor să-și sacrifice sănătatea în condițiile în care stația de epurare ar putea reprezenta o sursă de poluare foarte apropiată de locuitori. În plus, ar exista neclarități din punct de vedere juridic, cu privire la terenul în cauză.

”PSD vrea ca acolo să se colecteze toată canalizarea din sudul judetului, astfel încât Măicăneștiul și zona din jur să devină un areal cu un miros greu de suportat, dupa ce alte comune au refuzat construirea acestei statii pe raza teritoriului lor. Dacă nu era obligatorie hotărârea CL nici măcar nu am fi aflat de planurile pesediștilor. Nici noi, consilierii PNL, nici cetățenii. Nu așa se face treaba”, a declarat Cătălin Matei, unul dintre consilierii liberali. Aceștia cer o consultare publică reală cu cetățenii și găsirea unei soluții care să mulțumească pe toată lumea.

”Considerăm că aproape 30 de ani de administratie PSD a comunei noastre, condusă de primarul Necula Costel, au fost un dezastru pentru comunitate. Asta în timp ce alte comunități din jur s-au dezvoltat mult peste Măicănești, unele dintre ele chiar cu primari PSD si cu un buget mai mic ca al comunei noastre. Vreau să mai adaug faptul că în anul 2017 noi, consilierii PNL, am inițiat un proiect de hotărare cu privire la dezvoltarea comunei Măicănești după modelul comunei Ciorăști. Acel proiect al nostru a fost ignorat de PSD”, a încheiat Cătălin Matei.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 26 februarie 2019

Lasă un răspuns