Acasă Eveniment Lotul Prunache se plimbă de la Tribunalul Vrancea la Tribunalul Prahova

Lotul Prunache se plimbă de la Tribunalul Vrancea la Tribunalul Prahova

47
0
Reclama

Corneliu Prunache, Vasile Mihăiciuc, Vasile Graur, Iulian Cristian şi Vasile Bută, acuzaţi de fapte de corupţie de procurorii DNA, vor fi judecaţi la Tribunalul Prahova. Aceasta după ce, la începutul acestei săptămâni, Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de strămutare înaintată în mai de procurorii anticorupţie şi a dispus scoaterea dosarului de pe rolul Tribunalului Vrancea. Cu toate că în încheierea judecătorilor ÎCCJ se menţionează şi că se vor menţine actele îndeplinite la instanţa de la care s-a strămutat judecarea cauzei, din octombrie şi până în acest moment dosarul nu a făcut multe progrese. Astfel, deşi a intrat pe rolul Tribunalului Vrancea pe 1 octombrie, în cauză au fost date doar termene pentru angajarea unor avocaţi, sau pentru diferite adrese.

Dosarul are în prim plan lucrări de pietruire din 2004, „lucrări de pietruire a drumurilor comunale, lucrări care s-au făcut doar sporadic, de proastă calitate sau, uneori, chiar deloc”. Prunache, în calitate de asociat şi administrator la S.C. AISPA STARS 95 S.A., a primit la acea dată în grijă 24,3 km de drumuri din judeţ, pentru a încasat de la Consiliul Judeţean Vrancea suma de 10.395.969.022 ROL. „Suma a fost ridicată de inculpat, în numerar, fără documente justificative, iar pentru decontarea lucrărilor acesta a întocmit în fals situaţii de lucrări şi facturi care atestau în mod nereal executarea lucrărilor, în vederea înlesnirii efectuării plăţilor nelegale de către reprezentanţii CJ Vrancea. Astfel a fost creată o pagubă bugetului Consiliului Judeţean Vrancea egală cu suma primită 10.395.969.022 ROL”, se arată în rechizitoriu. Cu toate acestea, CJ nu s-a constituit parte civilă, ceea ce lasă în aer susţinerile procurorilor.

Reclama

Vasile Mihăiuc a fost trimis în judecată după ce, în calitate de asociat şi administrator la S.C. UTILAJ CONSTRUCT SERVICE S.A., a încasat de la CJ Vrancea 33.030.423.926 ROL în cadrul unui contract având ca obiect pietruirea drumurilor comunale pe o lungime de 68, 92 km, în timp ce Vasile Graur, asociat şi administrator la S.C. TOP MEDIA SRL, a fost cercetat pe motiv că a încasat de la CJ Vrancea 3.765.428.479 ROL , în cadrul unui contract având ca obiect pietruirea drumurilor comunale pe o lungime de 7 km. Cei doi sunt acuzaţi că au ridicat banii în numerar, fără documente justificative, iar pentru decontarea lucrărilor au întocmit în fals situaţii de lucrări şi facturi care atestau în mod nereal executarea lucrărilor. Iulian Cristian, asociat şi administrator la S.C. UNIVERS NORD SRL, a fost acuzat că a încasat de la CJ Vrancea 3.493.976.456 ROL, în cadrul unui contract având ca obiect pietruirea drumurilor comunale pe o lungime de 4,5 Km, şi că a încasat suma în totalitate, utilizând-o în alte scopuri, dar a facturat lucrările ca si cum ar fi fost efectuate.

„În aceeaşi perioadă, inculpatul Bută Vasile, în calitate de asociat şi administrator la S.C. PODGORIA COTEŞTI SRL, a încasat de la Consiliul Judeţean Vrancea suma de 5.978.941.771 ROL, în cadrul unui contract de pietruire a drumurilor comunale pe o lungime de 8,3 Km. Suma încasată a fost utilizată în alte scopuri de inculpat, care a facturat lucrările ca şi cum ar fi fost efectuate”, se mai arată în rechizitoriu, menţionându-se că „inculpatul a transferat fără justificare economică suma de 1,28 mld. ROL provenită din infracţiune, către firma administrată de soţia sa, S.C. TRANS CONTRUCT SRL, în scopul disimulării operaţiunilor financiare ilicite”. În timpul anchetei, procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei totală de 1.689.203,74 lei, deţinută de inculpatul Bută Vasile, dar şi asupra sumei totale de 589.232, 91 lei, aparţinând părţii responsabile civilmente S.C. PODGORIA COTEŞTI S.R.L. În cazul S.C. ASIPA STARS’95 S.A., S.C. UTILAJ CONSTRUCT SERVICE S.A., S.C. TOP MEDIA S.R.L. şi S.C. UNIVERS NORD S.R.L. nu au fost identificate lichidităţi şi nici imobile deţinute în proprietate.

Articolul precedentSentinţă definitivă în dosarul „Aristocrat”
Articolul următorCod galben de vijelii
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns