Acasă Eveniment Lupii atacă gospodării în Soveja

Lupii atacă gospodării în Soveja

320
0
Reclama
Probleme în comuna Soveja! După ce urșii au coborât în  gospodării acum lupii au dat iama. ”Dacă până acum ne-am confruntat cu „vizitele” urșilor în gospodăriile sovejenilor, seara aceasta a fost cu atât mai neașteptată cu cât a fost semnalată prezența lupilor în curtea unui localnic. Fiarele au lăsat pagube însemnate, constând în păsări – găini și rațe, și câțiva câini.
Se pare că lupii nu sunt la prima vizită în comuna noastră pentru că, după spusele păgubitului, în ultimele două săptămâni astfel de episoade au tot avut loc”, a anunțat primarul Ionuț Filimon. Potrivit estimărilor, pe fondul cinegetic Dragomira trăiesc 11 exemplare de lup, lucru care deja escaladează astfel punând în pericol celelalte exemplare de vânat (mistreț, căprior etc).
Din păcate se observă o decimare a populației de vânat de către lupi. ”Lupul este un animal protejat prin lege, astfel că la acest moment nu putem face nimic, doar prin hăituire atunci când este cazul. Fondul cinegetic Dragomira 22 are o suprafață de 10.099 ha , suprafață pentru care numărul optim este de 3 exemplare”, a mai declarat edilul.
Reclama
Articolul precedent4 milioane de români trăiesc de pe o zi pe alta!
Articolul următorConcursul ”Vitrine de Crăciun” – ediția a V-a
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns