Acasă Politica Magor Csibi cere lansarea unei Zile Europene împotriva Obezităţii

Magor Csibi cere lansarea unei Zile Europene împotriva Obezităţii

27
0
Reclama

Europarlamentarul român Magor Imre Csibi (PNL/ALDE) împreună cu un grup de experţi în probleme de obezitate şi pacienţi au cerut astăzi Comisiei Europene, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, să sprijine iniţierea unei ” Zile Europene a Obezităţii ” pe data de 16 mai a fiecărui an.

Punctele de vedere ale tuturor părţilor interesate şi ale pacienţilor, în mod special, susţin fără echivoc dezvoltarea unor strategii mai eficiente în lupta împotriva obezităţii. Este imperativ să se sporească gradul de conştientizare cu privire la importanţa unei alimentaţii sănătoase şi a practicării sportului. Consider că a venit timpul să se răspundă de asemenea, la vocea în creştere a populaţiei supraponderale şi obeze din Europa, prin instituirea oficială a unei Zile Europene a Obezităţii ” a declarat europarlamentarul Magor Csibi.

Reclama

Până în prezent, accentul pus de Uniunea Europeană şi de guvernele naţionale s-a concentrat asupra alimentaţiei şi activităţii fizice. Cu toate acestea, se mai pot face multe, iar în acest scop doctorul David Haslam a ţinut să declare că „Există o nevoie reală pentru un dialog consolidat între pacienţi şi cadrele medicale, combinate cu o recunoaştere a obezităţii ca o veritabilă boală precum toate celelalte. La fel de importantă este necesitatea de a aduce coerenţă şi claritate pe piaţa produselor de scădere în greutate, cu accent pe asigurarea eficacităţii acestora (n.r. produselor) ca parte a revizuirii de către UE a strategiei sale privind obezitatea „.

Lupta împotriva obezităţii este o prioritate europeană în domeniul sănătăţii publice. Consider ca fiind foarte importantă încurajarea persoanelor supraponderale şi obeze din întreaga Europă să-şi exprime opiniile. Acestea sunt persoanele cele mai indicate care să ne comunice cum percep această stare şi care sunt mijloacele cele mai eficiente în lupta împotriva surplusului de kilograme. În acest scop, vom lansa un sondaj on-line la www.obesityday.eu înainte de sfârşitul lunii aprilie pentru a înţelege mai bine cum să ne adresăm nevoilor şi preocupărilor acestor persoane„, a explicat eurodeputatul liberal Magor Csibi.

Datele statistice ale obezităţii în Europa sunt ameţitoare, atingând proporţii epidemice. În numai două decenii, numărul persoanelor cu această problemă s-a triplat, iar dacă nu se iau măsuri urgente şi eficiente, numărul estimativ în Europa, până anul viitor, va fi de 150 milioane de adulţi obezi (aproape 20% din populaţie), dintre care 15 de milioane de copii şi adolescenţi obezi. În cele mai multe ţări, în prezent, între 30% şi 80% dintre adulţi sunt supraponderali.

Articolul precedentPachete de Paşti pentru săracii Focşaniului
Articolul următorAtenţie, se depun declaraţiile de venit!

Lasă un răspuns