Martis si Serea, condamnati la unison la 3 ani cu suspendare

Filed under Eveniment

Arbitri focsaneni Marius Martis si Ionica Serea, trimisi in judecata de DNA in alaturi de patronul clubului FC Arges, Cornel Penescu, si de Liviu Facaleata, directorul PIC Pitesti pentru fapte de coruptie, au fost condamnati la pedepse cu suspendare. Potrivit sentintei Tribunalului Prahova, care poate fi atacata cu apel, fiecare dintre cei patru inculpati a primit cate 3 ani de inchisoare cu suspendare.

„Dispune confiscarea sumei de 21.000 dolari de la inculpatul Serea Ionica. Mentine masurile asiguratori infiintate prin procesele verbale din data de 17.05.2010 asupra bunurilor inculpatilor Serea Ionica si Martis Marius Eugen. Obliga inculpatii la cate 5.000 lei cheltuieli judiciare catre stat”, se arata in sentinta instantei prahovene.

In rechizitoriul DNA se arata ca, prin intermediul lui Facaleata, Ionica Serea ar fi luat cei 21.000 de dolari pentru a facilita victoria celor de la FC Arges in meciul cu Steaua din martie 2009. Potrivit procurorilor, Martis a fost implicat intrucat intilnirea dintre Facaleata si Serea ar fi avut loc in casa lui. Atat Martis, cat si Serea, au fost arestati preventiv in acest dosar, in mai 2010, fiind eliberati sub control judiciar cateva luni mai tarziu.

Lasă un răspuns