Acasă Eveniment Masina de vot a PSD-ului a pornit in Vrancea

Masina de vot a PSD-ului a pornit in Vrancea

41
0
Reclama

Cotidianul Gandul a realizat un material in care mai multi primari USL din tara au fost sunati si intrebati cum vor actiona la referendum pentru a scoate un rezultat bun. Reporterii cotidianului Gandul s-au dat drept membri PSD de la centru care vor sa centralizeze aceste date. In plasa ziaristilor au cazut primarul orasului Panciu, Ion Petre si viceprimarul Iulian Nica dar si primarul comunei Ruginesti, Avram Ion.

„Buna ziua! Sunt Horia Panait, raportor la structura centrala a partidului. Din ordinul conducerii v-am sunat pentru a face o inspecţie prin sondaj a modului în care s-au pregatit filialele locale pentru votul de duminică. Vă rog să ne spuneţi cum veţi proceda pentru ca alegătorii să se prezinte la vot în număr cât mai mare şi să voteze pentru suspendare!” – acesta textul folosit de colegii de al Gandul.info

Reclama

La aceste intrebari primarul orasului Panciu a fost sincer si le-a raspuns ziaristilor de la Gandul:

Primarul oraşului Panciu (Vrancea), Ion Petre, spune că USL are chiar şi o organigramă pentru referendum şi că vor acţiona cu maşini şi 50 de oameni. „La alegerile locale am avut 4400 de votanţi, adică 72% din cei înscrişi pe liste. Ăsta e target-ul şi pentru referendum. Avem 50 de oameni în teren care se ocupă. Avem maşini pentru toată lumea. Eu sunt la al cincilea mandat, deci nu vor fi probleme. Am un viceprimar dat dracului, Iulian Nica. E văr primar cu ministrul Dan Nica. Viceprimarul are o organigramă de lucru pentru Panciu.”

 

Viceprimarul de la Panciu, Iulian Nica a intrat insa si in detalii cu reporterii :

””Noi avem pe fiecare secţie de vot o organigramă. Fiecare secţie are un coordonator care are în subordine până la 10 coordonatori, care au în grijă cartierele şi străzile din oraş. S-a făcut un inventar asupra tututor cetăţenilor prezenţi în momentul de faţă în oraş. Fiecare dintre coordonatori lucrează în teren. Din analiza noastră avem prezenţă de 65% din cei înscrişi pe listă. Ceilalţi sunt plecaţi în străinătate. Să ştiţi, avem şi morţi pe liste! Efectiv avem o fişă, pe fiecare bloc, cu numărul de persoane prezenţi. Acum au fost împărţite cu scrisori în care le explicăm situaţia. În scrisoare e mesajul următor: <<veniţi pe 29 să ne redăm libertatea!>>. Joi şi vineri se împart pliante, e un duplicat după buletinul de vot pe care scrie votat în dreptul căsuţei cu <<da>>. Avem de fapt o organigramă pe oraş. Avem listă cu numere de telefon, cu blocul etc. Planul nostru este aşa: dacă la ora 17 la amiază, la secţia 93 să zicem, nu s-a ieşit decât 40%… acţionăm în forţă. Vedem ce zone nu s-au mişcat. Ne uităm pe strada X cine a venit la vot şi cine nu a venit. Mergem şi îi aducem la vot. Sunt în jur de 9 maşini pe fiecare secţie.”

Sincer a fost si primarul comunei Ruginesti care a spus ca va aduce oamenii la vot cu taragotul

”De la Rugineşti, sunt primarul Avram. Mi-au spus colegii că trebuie să vă dau o situaţie. Deci o să ducem oamenii la vot ca să voteze <<da>>. Ducem oamenii la vot cu taragoatele pe uliţă. Le spun eu primarul din Rugineşti să meargă la vot. O problemă e că mulţi oameni sunt plecaţi în Italia”, explică primarul Avram. Estimarea edilului este că va avea o prezenţă la vot de 40% şi că nu va folosi maşini pentru a transporta votanţii, pentru că localitatea este mică. „După închiderea urnelor facem un chef şi sărbătorim demiterea lui Satana”, aspus priamrul Avram potrivit ziarului Gandul.

Cu siguranta aceste situatii se regasesc in majoritatea comunelor din judet, unde primarii s-au mobilizat in forta ca sa faca jocurile partiduluid in care fac parte fie el USL sau PDL.

Articolul precedentBuletinele de vot pleacă spre localități
Articolul următorUltima ora: Stampila de vot furata la Tifesti
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns