Acasă Eveniment Mateiu, implicat intr-o retea specializata în infractiuni silvice

Mateiu, implicat intr-o retea specializata în infractiuni silvice

20
0
Reclama

Florin Mateiu si Vasile Iordache, cunoscuti afaceristi cu masa lemnoasa din zona Cimpuri, precum si alte persoane care au taiat masa lemnoasa in baza unor documente false, atat la noi in judet, precum si in Buzau sau Brasov, sunt cercetati intr-un amplu dosar care isi propune destructurarea unei retele specializata în infractiuni silvice. Mateiu a mai fost anchetat in dosare similare, insa pana acum a reusit sa scape, in ciuda faptului ca are o condamnare definitiva pentru taiere ilegala de arbori si sustragere de material lemnos. Anchetatorii vizeaza solutionarea unor cazuri privind taieri ilegale de arbori, folosirea unor instrumente de marcat falsificate si sustragerea de la plata impozitelor la bugetul consolidat de stat, prin neinregistrarea veniturilor sau diminuarea veniturilor reale rezultate din activitatile economice desfasurate. Printre cele 12 perchezitii organizate se numara si cea facuta la domiciliul lui Marcel Paun, unul dintre cei mai cunoscuti „taietori” de lemn de pe valea Milcovului.

Astazi, politisti ai structurilor de ordine publica, investigatii criminale, investigarea fraudelor, interventie rapida si jandarmi, cu sprijinul ofieţerilor D.G.I.P.I., sub coordonarea procurorilor Parchetelor Locale Focsani au efectuat in Vrancea 12 perchezitii domiciliare pentru destructurarea unei retele specializata în infractiuni silvice. Este vorba despre două perchezitii in Focsani, doua in Panciu, una in Odobesti, una in Brosteni si sase in Cimpuri, in cadrul mai multor dosare inregistrate la nivelul inspectoratelor de politie ale judetelor Vrancea si Buzau. „Perchezitiile s-au terminat, iar in acest moment sunt vizate peste 10 persoane. Pana in acest moment nu a fost emisa nici o ordonanta de retinere, cercetarile continua”, ne-a declarat Paul Mihaila, procurorul care coordoneaza cercetarile.

Reclama

In urma perchezitiilor au fost gasite si ridicate mai multe documente contabile si extracontabile, un instrument de marcat falsificat si suma de 11.000 de lei. Mai multe persoane au fost audiate si urmeaza ca in cursul zilei de astazi sa se dispuna masurile procedurale ce se impun. Concomitent cu perchezitiile de la noi din judet s-au mai desfasurat activitati similare în Buzau si Brasov.

Articolul precedentSi-a injunghiat sotia si pe rudele acesteia
Articolul următorPercheziţii cu mascaţi la domiciliile unor spărgători de case
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns