Acasă Invatamant MATERNA susţine pregătirea practică în învăţământul IT românesc la InfoEducaţie 2009

MATERNA susţine pregătirea practică în învăţământul IT românesc la InfoEducaţie 2009

215
0
Reclama

– Compania germană de servicii IT, MATERNA Information & Communication, partener principal la concursul naţional de dezvoltare web şi software, InfoEducaţie 2009 – [Bucureşti, 13 august 2009] – Filiala locală a celui mai mare furnizor german de servicii şi consultanţă IT, MATERNA Information & Communications, a susţinut, în calitate de partener principal, concursul InfoEducaţie 2009 organizat la Gălăciuc, Vrancea de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).
Conform celor mai recente rapoarte Brainbench, România se situează pe locul 5 din 217 ţări în topul celor mai buni specialişti IT din lume, după Statele Unite, India, Rusia şi Ucraina. Contribuţia MATERNA face parte din strategia locală şi regională a companiei de susţinere a mediului educaţional şi de a investi în pregătirea specialiştilor IT români. Compania intenţionează să se implice într-o serie de mai multe proiecte educaţionale şi de formare continuă la nivel local şi regional, în perioada 2009-2010.
info-educatie-galaciucAflat la cea de-a 16-a ediţie, concursul InfoEducaţie de anul acesta s-a desfăşurat în perioada 4-10 august 2009, în tabăra de elevi Gălăciuc din munţii Vrancea. La competiţie au participat elevi de la licee din toată ţara, cu aptitudini în dezvoltarea de aplicaţii software – soft educaţional, soft utilitar şi pagini web – provenind atât de la profilul informatică, dar şi de la alte profile.
În etapa finală a existat şi un concurs de tip „open”, pe echipe. Pe parcursul a maxim 24 de ore, echipele trebuia să realizeze unui proiect software complex pe o temă dată. Lucrarea îmbina elemente de proiectare, programare şi design, iar concurenţii aveau dreptul să utilizeze orice sursă de documentare de pe Internet sau chiar să apeleze la sfaturile unor specialişti din exterior.
„Este foarte important să susţinem şi să investim în pregătirea practică a celor care vor fi specialiştii noştri de mâine. Se ştie că programatorii români sunt printre cei mai talentaţi din lume. Pentru a menţine România în topul ţărilor cu cei mai buni specialişti, este extrem de important ca firmele de IT româneşti să pună umărul alături de instituţiile educaţionale la organizarea programe şi competiţii ce dezvoltă aptitudinile practice ale tineri. Acestea sunt cele care pregătesc elevii şi studenţii cel mai bine şi mai aproape de ceea ce se cere pe piaţă. Am fost impresionat de spiritul inovator al concurenţilor de la InfoEducaţie 2009 şi de proiectele pe care le-au dezvoltat. Felicit organizatorii şi faptul că au reuşit ca în doar câteva zile să dezvolte o comunitate atât de unită.”, a declarat Andrei Grosuandrei-grosu-materna, responsabilul pentru soluţiile informatice destinate sectorului public al MATERNA Information & Communications România.
„Suntem deja la a 16-a ediţie a acestui eveniment şi am crescut de la an la an. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă nu am fi avut susţinerea marilor jucători de pe piaţa IT precum MATERNA Information & Communications. Îmi face mare plăcere să spun că ne mândrim cu participanţi ai ediţiilor anterioare care au ajuns acum angajaţi ai marilor companii de software locale sau internaţionale.”, Prof. Emil Oneaa declarat profesorul Emil Onea, coordonatorul proiectului.
La ediţia din acest an a InfoEducaţie 2009, de la Gălăciuc, Vrancea, au participat peste 200 de concurenţi, profesori şi studenţi din întreaga ţară.

Reclama

Lasă un răspuns