„Mausolee pe bicicletă” începe în frunte cu poliţiştii vrânceni

Filed under Social

Sâmbătă, 14 septembrie a.c., va avea loc a V-a ediție a evenimentului ,,Mausolee pe bicicletă”, organizat la nivelul județului, în parteneriat, de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea și Asociația Sportivă „Tomiță Lazăr”.  

Startul cursei se va da la ora 08.00, la Mausoleul Eroilor din Focșani și se va  încheia în jurul orei 20.00, când va avea loc premierea cicliștilor participanți.

 Traseul se va desfășura pe o distanță de 156 de km, ocazie cu care vor fi străbătute localitățile Vidra, Câmpuri, Soveja, Mărăști, Panciu și Mărășești.

Poliţiștii și jandarmii se vor afla alături de biciclişti pe toată durata deplasării, pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, precum și pentru asigurarea fluenţei traficului rutier pe traseu.

De asemenea, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea    s-au înscris în calitate de participanți la eveniment, alături de alte peste 150 de persoane, din diferite județe ale țării.

Pe această cale, le recomandăm conducătorilor auto:

–  să respecte semnalele polițiștilor rutieri;

– la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranța deplasării unui biciclist;

– să adopte o manieră prudentă de conducere iar în momentul efectuării manevrei de depășire a bicicliștilor să se asigure temeinic și să păstreze o distanță laterală suficientă față de aceștia.

Pietonilor le recomandăm să respecte semnalele polițiștilor rutieri, să circule numai pe trotuar și să traverseze prin locurile semnalizate corespunzător, fără a pune în pericol deplasarea grupului de cicliști.

Bicicliștilor le recomandăm să ţină cont de următoarele:

– Asiguraţi-vă, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!

– Fiţi cât mai vizibili în trafic! În acest mod veţi reduce riscul de a nu fi observaţi de şoferi!

– Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere!

Lasă un răspuns