Acasă Social „Micii ” hoți de lemne vânați de polițiști

„Micii ” hoți de lemne vânați de polițiști

154
0
stiva lemne
Reclama

În perioada 28 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii vrânceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice privind exploatarea, transportul, deținerea și comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care au fost obținute următoarele rezultate:

 

Reclama

La data de 28 noiembrie a.c., ora 19.40, pe DN 2D – comuna Bolotești, a fost depistat un bărbat din comuna Nereju, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 31,87 m.c. cherestea din specia rășinoase, pentru care a prezentat un aviz de însoțire secundar în care era înscrisă cantitatea de 18,00 m.c.     stiva lemnelemn   S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (2) lit. c din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării plusului de material lemnos.

 

La data de 28 noiembrie a.c., ora 20.00, pe DN 2M – oraș Odobești, a fost depistat  un bărbat din comuna Mera, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 2,50 m.c. lemn de foc fără documente legale de proveniență.

S-a dispus măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată fiind dispusă și măsura complementară a confiscării cantității de 2,50 m.c. material lemnos și a mijlocului auto de transport.

 

La data de 29 noiembrie a.c., ora 17.00, pe DJ 205J – comuna Fitionești, a fost depistat un bărbat din comuna Movilița, care transporta cu un tractor cantitatea de 3,00 m.c. lemn de foc din specia fag.

S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 3,00 m.c. material lemnos și a mijlocului de transport.

 

La data de 2 decembrie a.c., ora 15.00, în fondul forestier de pe raza comunei Ploscuțeni, s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, a tăiat fără drept și sustras 16 arbori din specia carpen.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a fi efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107 și art. 109 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

 

La data de 4 decembrie a.c., ora 12.30, pe drumul comunal din comuna Poiana Cristei, sat Mahriu, a fost depistat un bărbat din localitate, care transporta cu un atelaj hipo material lemnos (lemn de foc din specia fag) fără documente legale de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos și a atelajului hipo.

 

La data de 28 noiembrie a.c., ora 14.00, pe raza comunei Vizantea – Livezi, a fost depistat un bărbat din comuna Berca, sat Pleșcoi, județul Buzău, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 1,50 m.c. lemn de foc din specia brad, fără documente legale de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 1,50 m.c. material lemnos și a mijlocului de transport.

 

La data de 28 noiembrie a.c., ora 16:45, pe raza comunei Răcoasa. Sat Varnița, a fost depistat un bărbat din localitate, care transporta cu un atelaj hipo material lemnos (lemn de foc din specia carpen) fără documente legale de proveniență.

A fost dispusă măsura sancționării contravenționale a bărbatului potrivit art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată și cea complementară a confiscării materialului lemnos și a atelajului hipo.

 

La data de 4 decembrie a.c., ora 14:00, pe raza comunei Țifești, sat Țifești, s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, a tăiat fără drept 20 arbori din specia carpen, din liziera de pe malul râului Șușița.

În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

 

Articolul precedentPrimăria Mărărșești va începe lucrările la locul de joacă de la Centrul de zi
Articolul următorPoliția vrânceană informează!
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns