„Micii ” hoți de lemne vânați de polițiști

Filed under Social

În perioada 28 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii vrânceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice privind exploatarea, transportul, deținerea și comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care au fost obținute următoarele rezultate:

 

La data de 28 noiembrie a.c., ora 19.40, pe DN 2D – comuna Bolotești, a fost depistat un bărbat din comuna Nereju, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 31,87 m.c. cherestea din specia rășinoase, pentru care a prezentat un aviz de însoțire secundar în care era înscrisă cantitatea de 18,00 m.c.     stiva lemnelemn   S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (2) lit. c din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării plusului de material lemnos.

 

La data de 28 noiembrie a.c., ora 20.00, pe DN 2M – oraș Odobești, a fost depistat  un bărbat din comuna Mera, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 2,50 m.c. lemn de foc fără documente legale de proveniență.

S-a dispus măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată fiind dispusă și măsura complementară a confiscării cantității de 2,50 m.c. material lemnos și a mijlocului auto de transport.

 

La data de 29 noiembrie a.c., ora 17.00, pe DJ 205J – comuna Fitionești, a fost depistat un bărbat din comuna Movilița, care transporta cu un tractor cantitatea de 3,00 m.c. lemn de foc din specia fag.

S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 3,00 m.c. material lemnos și a mijlocului de transport.

 

La data de 2 decembrie a.c., ora 15.00, în fondul forestier de pe raza comunei Ploscuțeni, s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, a tăiat fără drept și sustras 16 arbori din specia carpen.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a fi efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107 și art. 109 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

 

La data de 4 decembrie a.c., ora 12.30, pe drumul comunal din comuna Poiana Cristei, sat Mahriu, a fost depistat un bărbat din localitate, care transporta cu un atelaj hipo material lemnos (lemn de foc din specia fag) fără documente legale de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos și a atelajului hipo.

 

La data de 28 noiembrie a.c., ora 14.00, pe raza comunei Vizantea – Livezi, a fost depistat un bărbat din comuna Berca, sat Pleșcoi, județul Buzău, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 1,50 m.c. lemn de foc din specia brad, fără documente legale de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 1,50 m.c. material lemnos și a mijlocului de transport.

 

La data de 28 noiembrie a.c., ora 16:45, pe raza comunei Răcoasa. Sat Varnița, a fost depistat un bărbat din localitate, care transporta cu un atelaj hipo material lemnos (lemn de foc din specia carpen) fără documente legale de proveniență.

A fost dispusă măsura sancționării contravenționale a bărbatului potrivit art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată și cea complementară a confiscării materialului lemnos și a atelajului hipo.

 

La data de 4 decembrie a.c., ora 14:00, pe raza comunei Țifești, sat Țifești, s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, a tăiat fără drept 20 arbori din specia carpen, din liziera de pe malul râului Șușița.

În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

 

Lasă un răspuns