Acasă Social ”Micii” taietori de lemn sanctionati de politisti

”Micii” taietori de lemn sanctionati de politisti

215
0
Reclama

În perioada 12-19 octombrie 2015, poliţiştii vrânceni au continuat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. In acesta perioada au fost desfăşurate activităţi specifice de verificare in fondul forestier privind modul de respectare a normelor silvice, cât şi activităţi de verificare a transportului de material lemons.

Exemple:

Reclama

La data de 14 octombrie a.c., ora 10.30, poliţiştii din Gugeşti au depistat pe DJ 205B, un bărbat, din comuna Ibăneşti, județul Mureș, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 0,65 mc. cherestea din specia brad, fără documente legale de proveniență. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010.

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din Bolotești au depistat un bărbat, din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, administrator al unei societăţi, în timp ce conducea o autoutilitară în care transporta cantitatea de 6,10 m.c cherestea rășinoase. Fiind verificat avizul de însoțire, s-a constatat faptul că în sistem a fost implementată doar cantitatea de 1,60 mc cherestea rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 4,50 mc cherestea rășinoase.

 

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din Homocea au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 16/17.octombrie a.c., doi bărbaţi din comuna Ploscuțeni, ar fi tăiat fără drept mai mulți arbori din suprafața de pădure situată pe raza comunei Homocea, satul Lespezi. Cu ocazia verificărilor efectuate cei doi bărbaţi au fost depistaţi la faţa locului, iar materialul lemnos a fost predat în custodia pădurarului. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 107 alin. (1), lit. a din Legea nr. 46/2008-republicată.

 

La data de 18 octombrie a.c., lucrătorii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, constând în aceea că, în data de 17 octombrie a.c., din suprafața de pădure proprietate de stat, situată pe raza  administrativ-teritorială a comunei Sihlea, aflată în administrarea Ocolului Silvic Dumitrești, au fost tăiaţi fără drept arbori din specia stejar. Icopacin cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Informare de presa

Lasă un răspuns