Militarii vrânceni se pregătesc pentru o nouă misiune în Afganistan

Filed under Eveniment

Concomitent cu derularea  etapei  a II-a de instruire la nivelul subunităţilor, se desfăşoară şi pregătirea comandamentului batalionului. Planificarea riguroasă a noii misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan în cadrul misiunii internaţionale ,,Resolute Support”, impune o concentrare unitară în conducerea şi desfăşurarea activităţilor, atât la nivel de microstructură cât şi structură.

În baza unui scenariu unic, conceptual şi operaţional, creat pe cadrul tactic din Afganistan, pentru uniformizarea activităţilor de stat major pe structuri de tip task-group, în perioada 2-4 mai 2017, la nivelul  Batalionul de Infanterie Protecţia Forţei s-au desfăşurat exerciţii de comandament de tip STX (Exerciţiu de rezolvare a unei situaţii tactice) şi DMX (Exerciţiu de luare a deciziei).

Exerciţiile au urmărit perfecţionarea deprinderilor militarilor în aplicarea tehnicilor şi procedeelor de acţiune prevăzute în doctrinele de luptă în cadrul  procesului de planificare operaţională   la nivel   tactic şi desfăşurarea briefing-urilor de stat major.Totodată s-a avut în vedere, teoretic,  găsirea de soluţii pentru cele mai dificile situaţii care pot apare într-un mediu   multinaţional, respectiv teatrul de operaţii din Afganistan.

Cele două exerciţii au permis abordarea uneia sau a mai multor secvenţe în limba engleză, tocmai pentru dezvoltarea cunostinţelor lingvistice, atât de necesare în interacțiunea cu militarii din cadrul coaliţiei.

 

 

Locotenent colonel Cristinel COLIBABA,

comandantul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei

,,… pentru fiecare militar  din Batalionul de Infanterie  Protecţia Forţei, misiunea în Afganistan este testul care stă dovadă a pregătirii profesionale, iar rezultatele fiecărui test sunt direct proportionale cu pregătirea anterioară acestuia. … până acum am îndeplinit, la standarde de performanţă, toate obiectivele stabilite prin programul de instrucţie specific misiunii…”

 

Comunicat de presă 1

Lasă un răspuns