Acasă Eveniment Noile sporuri pentru personalul ANI, sesizate la CCR de Forța Dreptei și...

Noile sporuri pentru personalul ANI, sesizate la CCR de Forța Dreptei și USR

376
0
Reclama
Deputații din Forța Dreptei, alături de cei din USR, au sesizat astăzi Curtea Constituțională față de introducerea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică în cazul personalului Agenției Naționale de Integritate, promovate de PSD și PNL.
Potrivit sesizării, reglementarea a fost introdusă ca amendament la Camera Deputaților, fiind nesocotit astfel principiul bicameralismului întrucât au fost omise dezbaterea și votul Senatului în această privință.
De altfel, introducerea sporurilor în cazul personalului ANI a fost realizată fără niciun fel de motivare din partea autorului amendamentului sau a comisiei de raport, fiind încălcate rigorile de tehnică legislativă (PL-x nr. 48/2023)
Majoritatea PSD-PNL a utilizat ca suport pentru introducerea sporurilor în cazul ANI o propunere legislativă menită să instituie între funcțiile de conducere din învățământul superior funcția de Director de extensie universitară, alternativ cu cea de Director de departament, prevăzută de Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Reclama

Lasă un răspuns