Acasă Politica Noul Cod Fiscal- o promisiune onorată – comunicat de presa

Noul Cod Fiscal- o promisiune onorată – comunicat de presa

230
0
Reclama

Am votat noul Cod Fiscal care a întrunit consens în Parlamentul României. Acest consens demonstrează că noul Cod Fiscal este unul care are darul de a relaxa zona de impozitare şi de a atrage noi investiţii strategice în România.

Revenirea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 nu face altceva decât să readucă în România cota pe valoare adăugată la o sumă rezonabilă, suportabilă.

Reclama

 

Dar Codul Fiscal înseamnă şi eliminarea impozitulului pe construcţii speciale (taxa pe stâlp) şi impulsionarea zonei de IMM, zona micilor întreprinzători care sunt şi cei mai dinamici.  De la 1 ianuarie 2016, cota de impozitare pentru microintreprinderile care au un salariat va fi de 3% şi de 1% pentru cele cu mai mult de doi angajaţi. De asemenea, impozitul pe dividende va fi de 5%, faţă de 16% cât este acum.  ciprian nica Iată, aşadar, că avem un nou Cod Fiscal ultra liberal care stabileşte o fiscalitate mult mai suplă şi care va avea darul de a dinamiza economia, de a aduce în zona albă o parte din economia gri şi, nu în ultimul rând, acest nou Cod Fiscal are darul de a readuce România în zona de interes a investitorilor strategici care caută pieţe atractive din punct de vedere fiscal pentru investiţii. Scăderea TVA la o medie de 14,3 % ( 19% general şi 9% la alimente) începând cu 1 ianuarie 2016 este cea mai bună măsură luată de un guvern al României în ultimii 10 ani, măsură ce ne transformă într-una dintre ţările cu cel mai mic TVA din Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, prin votarea noului Cod Fiscal, guvernul Victor Ponta şi PSD şi –au îndeplinit toate promisiunile economice şi sociale făcute românilor.

 

Ciprian- Nicolae Nica

Deputat PSD de Vrancea

Lasă un răspuns