Acasă Eveniment Noul recensamînt împarte primarii în două tabere : unii scot tot arsenalul...

Noul recensamînt împarte primarii în două tabere : unii scot tot arsenalul la muncă, alții vor să rezolve probleme mai importante

129
0
Reclama

Referendumul din 29 iulie a adus și mai multă bătaie de cap primarilor. Pentru a reactualiza ”noile liste electorale”, primarii ar trebuie ca împreună cu angajații primăriilor să meargă din poartă în poartă și să facă un ”mini-recensămînt”. Reporterii ziarului Gandul.info au realizat un material legat de implicarea primarilor în această acțiune. Dacă o parte dintre primarii din Vrancea susțin că se vor implica ”trup și suflet” alții se gîndesc cum să facă să combată ravagiile făcute de secetă.

Material preluat de pe www.gandul.info:

Reclama

 

Valerică Zamfirescu, primar Slobozia Bradului: „Voi da dispoziţie. Tot personalul din primărie va merge din poartă în poartă”

Valerică Zamfirescu, edilul comunei Slobozia Bradului, vrea să trimită toţi angajaţii primăriei din poartă în poartă pentru a face pe recenzorii.
„Categoric, vom face (mini-recensământul – n.n.). Va fi fără fonduri. Va fi atribuţie de serviciu. Voi da dispoziţie, tot personalul din primărie îl implic. Vor merge din poartă în poartă pentru a face ce trebuie. Nu cred că vor fi mari diferenţe faţă de recensământul făcut anul trecut. Fiecare primar a avut o responsabilitate enormă la recensământul făcut anul trecut”, a declarat pentru Gândul Valerică Zamfirescu.

Gabriel Postolache, primarul din Tifeşti: Doar nişte oameni cu „buba la cap” pot să solicite scoaterea de pe liste a românilor din străinătate

Gabriel Postolache, primar PDL al comunei Tifeşti, din judeţul Vrancea, spune că nu îşi poate explica erorile invocate de autorităţi la nivelul listelor electorale, adăugând că sunt doar două instituţii responsabile de operarea modificărilor listelor.”Compartimentul de stare civilă din cadrul primăriei pe care o păstoresc transmite lunar, la Evidenţa populaţiei, situaţia deceselor, însoţită de certificatele de deces şi actele de identitate. Nu înţeleg de ce se invocă cu atâta inconştienţă tot felul de instituţii. Sunt doar două instituţii responsabile în operarea modificărilor listelor electorale permanente – primăriile, prin serviciul de stare civilă şi evidenţa populaţiei”, ne-a declarat Postolache. El a ţinut să precizeze că listele electorale ale localităţii erau actualizate în momentul votului pentru referendum.

„În cazul comunei Tifeşti, de la ridicarea listelor electorale permanente până în momentul în care a început scrutinul au trecut patru zile. În acest interval am avut cinci decedaţi. În momentul votului, aceştia erau deja operaţi în listele electorale permanente”. În ce priveşte cetăţenii români cu domiciliul în străinătate despre care autorităţile au declarat că ar trebui eliminaţi de pe listele electorale, Postolache este de părere că nimeni nu poate să solicite acest lucru. „Acestea nu sunt cazuri penale, sunt cazuri patologice. Doar oameni cu buba la cap pot să solicite aşa ceva”, a spus primarul din Tifeşti, localitate de unde 200 de persoane sunt plecate la muncă în străinătate şi despre care edilul comunei spune că figurează cu toţii pe listele electorale permanente.

Gheorghe Popa, primarul din Păuneşti: „Treaba asta cu un nou recensământ nu ne pică chiar bine acum”

Gheorghe Popa, primarul comunei Păuneşti, din Vrancea, nu ştie cum va proceda cu mini-recensământul şi se gândeşte să îi intrebe pe alţi primari din judeţ.

„Nu pot da un răspuns acum, mă mai interesez şi la ceilalţi colegi primari din judeţ, să văd cum vor face şi ei. Peste jumătate dintre angajaţii primăriei sunt în concediu. Am înţeles că se doreşte un nou recensământ. Celălalt a durat o grămadă de timp, acum este timpul foarte scurt, nu putem face altul. Nu putem merge din poartă în poartă. Poate doar să ne adunăm mai mulţi într-o sală, mă refer oameni din primărie, de la poliţie, să vedem să discutăm ce date avem. Preotul nu-l chemăm. Noi pe liste nu avem nici un mort. Sută la sută, morţii sunt scoşi din liste”, ne dă asigurări Popa.Cei care lucrează în străinătate? „Sunt acasă acum. Vin în concedii. Eu mă lupt acum cu alte probleme, treaba asta cu un nou recensământ nu ne pică chiar bine acum, avem alte probleme mult mai importante, cum ar fi cu seceta din agricultură”, se plânge primarul.

Articolul precedentSeism în Vrancea : 3,1 grade pe scara Richter
Articolul următorCutremure unul după altul în Vrancea
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns