Acasă Economie Noutati de la finantisti

Noutati de la finantisti

260
0
Reclama

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea reaminteşte contribuabililor, că 7 aprilie 2015, inclusiv, este termen de depunere a formularului 092 „Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România”.

Au obligaţia depunerii formularului, persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere şi care au efectuat în luna martie 2015 achiziţii intracomunitare de bunuri.

Reclama

Declaraţia de menţiuni se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana impozabilă sau în evidenţa căruia acesta se află înregistrată ca plătitor de taxe şi impozite şi stă la baza schimbării perioadei fiscale pentru TVA din trimestru calendaristic în luna calendaristică.

Important! Persoana impozabilă a cărei perioadă fiscală a devenit luna, ca urmare a efectuării unei achiziţii intracomunitare de bunuri nu mai are posibilitatea de a reveni la utilizarea trimestrului calendaristic ca perioadă fiscală, fiind obligată să păstreze ca perioadă fiscală luna şi în anii următori.

Baza legală : OPANAF nr. 1.165/2009 privind aprobarea Procedurii de actualizare a vectorului fiscal pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.

Informare de presa

 

Lasă un răspuns