Numele prefectului Hornea, cap de afis intr-un dosar penal

Filed under Eveniment

Proaspatul prefect Sorin Hornea are in spate o cauza de trafic de influenta, despre care nu a auzit nimic. Este vorba despre „pile” pentru obtinerea permiselor de conducere, fapte pe care Hornea se pare ca le-ar fi comis pe vremea cand era un simplu subprefect. Din informatii neoficiale se stie pana acum doar ca dosarul a fost trimis la Directia Nationala Anticoruptie tocmai din cauza ca in poveste a aparut numele inaltului functionar public. Cauza, trimisa in urma cu un an, se pare ca a stagnat, cel putin din spusele lui Hornea. „Am auzit si eu despre acest dosar, dar este o facatura. Nu m-a chemat nimeni sa dau declaratie in ceea ce priveste permisele auto”, ne-a spus prefectul.

Se pare ca ancheta a demarat in urma unui denunt facut in vara anului trecut de un elev al unei scoli de soferi, caruia i s-a solicitat o suma de bani pentru a obtine mai simplu permisul de conducere. Din cercetarile preliminare a reiesit ca sumele variau de la 100 si pana la 250 de lei, insa „panza” afacerii s-a dovedit a fi cu mult mai intinsa. Astfel, de la prima persoana la care au ajuns banii si care a „picat” la un flagrant, s-a ajuns pana la cel care se presupune ca ar fi fost persoana de legatura intre actualul prefect si elevii scolii de soferi. Pe numele sau Gabriel Corcoz, focsaneanul este cunoscut mai ales sub numele de „Kalu” si este cel care se presupune ca ar fi intermediat obtinerea permiselor de conducere. Pe scurt, o punte de legatura intre simplii soferi aspiranti si reprezentantul guvernului in teritoriu.

De aici, pe dosar s-a cam pus praful, cel putin din spusele lui Hornea. Acelasi actual prefect care ne-a mai declarat ca „nici nu-l cunosc pe acest Corcoz”. Aceasta, in ciuda faptului ca o legatura intre cei doi exista, in conditiile in care au fost probate convorbiri telefonice intre „Kalu” si Sorin Hornea.

Lasă un răspuns