Acasă Politica „O lege pentru samsarii imobiliari ai USL!” – declaratie politica deputat Florin...

„O lege pentru samsarii imobiliari ai USL!” – declaratie politica deputat Florin Secara

30
0
Reclama

secara
Guvernul USL condus de Victor Ponta îşi angajează răspunderea asupra unei legi care ar trebui să conducă la finalizarea procesului de restituire a proprietăţilor preluate în mod abuziv la instalarea regimului comunist. Scopul este, dincolo de orice critică, unul normal, care ar trebui să definitiveze regimul proprietăţii private din România.

În ciuda acestui fapt, peste zece zile se împlineşte un an de când USL a preluat puterea politică în România şi guvernarea, cu toate acestea, a aşteptat un an să promoveze măsurile de retrocedare solicitate atât de CEDO, cât şi de societatea românească. Mai mult, deşi USL beneficiază de o majoritatea zdrobitoare, nemaiîntâlnită în Uniunea Europeană, a preferat modalitatea angajării răspunderii guvernului, deşi susţinerea parlamentară i-ar fi permis să promoveze legea, în procedură de urgenţă, prin Parlament, aşa cum o lege atât de importantă ar fi trebuit să parcurgă.

Reclama

De ce i-a fost frică domnului Ponta!? De faptul că majoritatea pe care se bazează nu ar fi fost atât de „ascultătoare” precum şi-ar fi dorit? Sau de faptul că modul în care a fost scris textul actualei legi ar fi putut fi „stricat” şi perfectat în procedurile parlamentare?

Proiectul legii asupra căruia îşi angajează răspunderea Guvernul mâine, nu reprezintă nicidecum vreun progres real în rezolvarea procesului de retrocedare, ci dimpotrivă, în scurt timp, se va demonstra un act inutil, care nu va rezolva nici măcar în parte problema proprietăţilor. Legea promovată de Victor Ponta nu face altceva decât să ne arate că samsarii care au profitat de despăgubiri până în prezent trebuie înlăturaţi şi înlocuiţi cu alţii, noi, preferabili prieteni ai USL. Baronii locali l-au împins de la spate pe Victor Ponta ca să promoveze o lege pe placul lor, iar el, obedient, nu a întârziat să le satisfacă interesele. Modul greoi în care a fost scrisă legea, înţelesurile absconse şi greu de interpretat într-un mod obiectiv nu ne fac decât să credem că legea nu doreşte o rezolvare corectă, în sprijinul foştilor proprietari, ci înlocuirea unei mafii imobiliare cu alta, prietenă de această dată USL-ului.

Dacă Victor Ponta ar fi dorit într-adevăr o rezolvare a retrocedărilor, ar fi trebuit să privească cu mare atenţie către toţi actorii implicaţi în procesul de retrocedări: primării, comisii e de retrocedare, notariate, reprezentanţi legali. În jurul acestora s-au creat deja structuri infracţionale, în urma cărora ultimul care profită de dreptul său este proprietarul de drept. Aş dori ca toţi românii să înţeleagă că Victor Ponta nu este decât un lup îmbrăcat în blană de oaie pentru proprietarii deposedaţi abuziv.

 

Deputat PDL: Florin-Mihail SECARĂ

Articolul precedentLiviu Oloeriu – vechiul și noul președinte al PSD Focșani
Articolul următorRusinos! Vrancea lipseste din Calendarul Sarbatorilor Satului Romanesc – comunicat de presa PDL Vrancea
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns