Acasă Economie Obligaţiile declarative ale plătitorilor de venituri din salarii şi asimilate salariilor

Obligaţiile declarative ale plătitorilor de venituri din salarii şi asimilate salariilor

158
0
Reclama

Conform prevederilor Ordinului preşedintelui ANAF nr. 1913/2012, publicat în Monitorul oficial nr. 850/17.12.2012 pentru drepturile salariale aferente anului 2012, angajatorii vor depune Declaraţia informativă-formular cod 205 în locul fişelor fiscale, până la 28 februarie 2013, inclusiv.

Reamintim că plătitorii de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia, conform art. 58 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările ulterioare, de a calcula şi de a reţine impozitul aferent veniturilor fiecărei luni la data efectuării plăţii acestor venituri, precum şi de a-l vira la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.

Reclama

Prin excepţie, impozitul aferent veniturilor fiecărei luni, calculat şi reţinut la data efectuării plăţii acestor venituri, se virează, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează, de către următorii plătitori de venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor:

a) asociaţii, fundaţii sau alte entităţi fără scop patrimonial, persoane juridice, cu excepţia instituţiilor publice, care în anul anterior au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;

b) persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de până la 100.000 euro şi au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;

c) persoanele juridice plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;

d) persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale, precum şi persoanele fizice care exercită profesii libere şi asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe bază de contract individual de muncă.

Tot până în ultima zi a lunii februarie, plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze o declaraţie privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent.

Compartiment de presă/ relaţii publice al DGFP Vrancea.sediu finante

Articolul precedentUMO Serv va păzi Școala Nr. 7
Articolul următorAdunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns